«Όταν πίνω καφέ, σκέφτομαι την ιστορία του καφέ και τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τη συγκομιδή και την επεξεργασία. Κάθε γουλιά μου θυμίζει όλη τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες που έγιναν για να φτιάξω ένα φλιτζάνι καφέ». O Jhoan Vergara είναι ο παραγωγός της φάρμας Las Flores απ’ όπου έρχεται ο 32ος Microfram Project καφές μας.

Στην περιοχή Acevedo της Huila, στην μακρινή Κολομβία, εκείνος και τα δύο αδέλφια του συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση της καλλιέργειας καφέ, αλλά με δέσμευση στην υιοθέτηση καινοτόμων και βιώσιμων πρακτικών. Στη βάση των νότιων οροσειρών των Άνδεων, οι ζεστοί νότιοι άνεμοι από τον Αμαζόνιο συναντούν τη δροσερή αύρα της θάλασσας που έρχεται από τα ανοιχτά της Καραϊβικής και δημιουργούν ένα εκπληκτικό μικροκλίμα για την καλλιέργεια καφέ.

Η ιστορία που αφηγείται ο νέος Colombia Las Flores ξεκινά το 1990, τότε που οι γονείς των Vergara κληρονόμησαν από τους δικούς τους γονείς το πάθος για την παραγωγή καφέ. Μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια η φάρμα επεκτάθηκε, ενώ η μητέρα τους άρχισε να ψάχνει την ιστορία specialty coffee. Όταν εκείνη πέθανε, οι τρεις γιοι ανέλαβαν να συνεχίσουν τη δική της εξερεύνηση σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας και εξαγωγής των πολύτιμων κόκκων.

Σήμερα, ο Jhoan και τα αδέλφια του, Calros και Diego έχουν εξειδικευτεί στη βιώσιμη καλλιέργεια της οικογενειακής φάρμας ακολουθώντας την παράδοση της μητέρας τους που πίστευε ανέκαθεν ότι η γη είχε πολλά να τους προσφέρει, εάν και εφόσον μελετούσαν και εισχωρούσαν πιο βαθιά στον κόσμο του καφέ. Μετά από χρόνια εκπαίδευσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο γύρω από τον καφέ και τις μεθόδους επεξεργασία του, ο Jhoan έφτασε να παράγει περισσότερες από επτά specialty ποικιλίες και να κατακτά διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Εκείνο όμως που κατάφερε ο Jhoan πάνω απ’ όλα είναι να συνδυάσει την κερδοφορία με τη βιώσιμη καλλιέργεια, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Μια τέτοια ιστορία φέρνουμε στην πλούσια συλλογή με τους Microfarm Project καφέδες της Coffee Island. Μια ιστορία που αναδεικνύει τις δικές μας αξίες και τον τρόπο που παραμένουμε πιστοί και συνεπείς σε αυτές. Μας αρέσει να εξερευνούμε, να εμπνεόμαστε από ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά και να εμπνέουμε όλους τους coffee lovers να δοκιμάσουν μια γεύση που δεν έχει ξανά υπάρξει.

Ο Colombia Las Flores είναι ένας 100% Specialty Arabica με φρουτώδη οξύτητα και γλυκιά μακρά επίγευση. Θα τον βρεις στο πιο κοντινό σου Coffee Island ή στο My Coffee Island APP+WEB για να απολαύσεις ένα φλιτζάνι γεμάτο από αρώματα μέντας, ροδιού και κόκκινου μήλου. Ιδανικός για espresso ή καφέ φίλτρου χάρη στο omni roast καβούρδισμα που πετυχαίνουν οι roasting experts της Coffee Island, ο νέος 32ος Micrοfarm Project είναι μια σπάνια εμπειρία γεύσης που σε ταξιδεύει στην μακρινή Κολομβία.

Μέσα από το γευστικό του προφίλ οι μικροκαλλιεργητές εκείνης της πλευράς του πλανήτη συνδέονται με τον υπόλοιπο κόσμο και μοιράζονται τη δική τους ιστορία όπου παράδοση και βιωσιμότητα συναντούν το πάθος για τον καφέ.