Η International Coffee Day είναι η μέρα που περιμένουμε όλο τον χρόνο για να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια. Βέβαια, όλοι οι coffee lovers ξέρουμε ότι κάθε μέρα είναι μια γιορτή απόλαυσης με ξεχωριστό γευστικό αρωματικό προφίλ. Η 1η Οκτώβρη, όμως, μας δίνει έναν ακόμα λόγο να εξερευνήσουμε τον κόσμο του καφέ μέσα από μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Έλα να την ανακαλύψεις, χωρίς έξτρα χρέωση!

Ως γνήσιοι coffee explorers ταξιδεύουμε σε χώρες μακρινές, ανακαλύπτουμε φυτείες σε εδάφη γόνιμα και μένοντας πάντα πιστοί στις αξίες μας για έναν βιώσιμο κόσμο, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, φέρνουμε στο φλιτζάνι σου ιδιαίτερες ποικιλίες που δίνουν ένα μοναδικό twist στην καθημερινότητα. Αυτή τη φορά φτάσαμε μέχρι την Costa Rica και φέρνουμε σε όλα τα Coffee Island και στο Coffee Island APP+WEB έναν μοναδικό καφέ που προσφέρουμε χωρίς έξτρα χρέωση ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο τρόπο για να γιορτάσεις μαζί μας αυτή την ημέρα; Ο Costa Rica Tarrazu είναι ο δικός μας guest που θα κάνει την International Coffee Day μοναδική.

Η περιοχή Tarrazú της Costa Rica είναι από τις πιο διάσημες της χώρας που ξεχωρίζει χάρη στα πολλά και διαφορετικά προφίλ των καφέδων της. Εκεί, τα εδάφη που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο προσφέρουν μια καραμελένια γλυκύτητα και μακρά επίγευση φρούτων που κάνει τη διαφορά και οι διαφορετικές ποικιλίες κατακτούν τη δική τους θέση στην παγκόσμια αγορά και προσφέρουν βραβεία στους διαγωνιζόμενους του Cup of Excellence. Ανάμεσα στους φυσικά επεξεργασμένους καφέδες που καλλιεργούνται σε εκείνη τη μικρή γωνιά του πλανήτη, ξεχωρίσαμε τον νέο μας Single Estate και μοιραζόμαστε μαζί σου τη μοναδική γεύση του. 100% Specialty Arabica Caturra & Catuai, με αρωματικό προφίλ αποξηραμένο βερίκοκο, μαύρη ζάχαρη και κάσιους, ο Costa Rica Tarrazu αφηγείται τη δική του ιστορία.


Το 1967, οι τρεις αδερφοί, Eduardo, Leonel και Gerardo Vindas αγόρασαν τα πρώτα εκτάρια γης από έναν κτηνοτρόφο και συνέχισαν να παράγουν γάλα και τυρί για τους 1.500 κατοίκους του Palmichal. Δύο χρόνια αργότερα άρχισαν να καλλιεργούν τα πρώτα καφεόδεντρα στις τεράστιες πλαγιές των βουνών Tacuotari, εκεί όπου κανείς άλλος δεν τολμούσε καν να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Οι Vindas, πεπεισμένοι ότι το ηφαιστειογενές έδαφος σε συνδυασμό με το ομαλό, και σχετικά ξηρό κλίμα, υπό την επιρροή του Ειρηνικού Ωκεανού, ήταν ιδανικό για την καλλιέργεια του καφέ, συνέχισαν να καλλιεργούν τις ποικιλίες Caturra και Catuai προστατεύοντας ταυτόχρονα τα κρυστάλλινα ποτάμια και αποτρέποντας τα όρια των βουνών από τη διάβρωση.

O Costa Rica Tarrazu είναι ένας ακόμα Single Estate που εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη γεύση του αλλά με τις ιδιαίτερες διαδικασίες που κρύβονται πίσω από αυτή. Μέσα από την ημίξηρη επεξεργασία των καρπών αφαιρείται η φλούδα, αλλά όχι όλο το παρέγχυμα (η κολλώδης ουσία που βρίσκεται κάτω από τη φλούδα) και το οποίο δίνει μια ξεχωριστή γλυκύτητα. Ακολουθούν η ζύμωση και αποξήρανση για περίπου 18 έως 25 μέρες και το αποτέλεσμα είναι μια γεύση που θυμίζει καραμέλα.

Αυτός είναι ο δικός μας καλεσμένος που θα κάνει την Παγκόσμια Μέρα Καφέ μια ξεχωριστή γιορτή! Ένας καφές με αρωματικό και γευστικό προφίλ που σε μαγεύει καλώντας σε ένα εξωτικό ταξίδι. Θα τον απολαύσεις χωρίς χρέωση στο πιο κοντινό σου Coffee Island ή μέσα από Coffee Island APP+WEB και με την πρώτη γουλιά θα νιώσεις ότι φόρεσες τα γιορτινά σου όπως αρμόζει σε αυτή την ημέρα!