Στην Coffee Island πιστεύουμε στην αξία της οικογένειας, της αφοσίωσης, της προσωπικής φροντίδας και της εξέλιξης που συμβαδίζει με τον σεβασμό του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε. Γι’ αυτό κάθε φορά ανακαλύπτουμε έναν νέο καφέ που έρχεται από μια οικογενειακή φάρμα και μαζί ανακαλύπτουμε μια ιδιαίτερη ιστορία που κάνει τη γεύση του ακόμα πιο μοναδική.

Ο NICARAGUA NUEVA SEGOVIA είναι ένας τέτοιος καφές που μόλις ήρθε να προστεθεί στην οικογένεια των Microfarm Project, για να προσφέρει μια γευστική εμπειρία που κάνει την καθημερινή συνήθεια να μοιάζει με απολαυστικό ταξίδι στις πιο μακρινές χώρες του κόσμου. Εκεί, στα εδάφη της Νικαράγουα μαγευτήκαμε από τη φάρμα Buenos Aires που έχει βραβευτεί αρκετές φορές και όχι άδικα.

Ο Olman Valladárez, άφησε τη δικηγορία για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση καλλιέργειας καφέ που μετρά περισσότερα από 60 χρόνια, εξελίσσοντας με τρόπους βιώσιμους και φιλικούς προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο τις διαδικασίες παραγωγής. Τα τελευταία 20 χρόνια, η μικρή αυτή φάρμα που βρίσκεται στην περιοχή Nueva Segovia, βορειοδυτικά της χώρας που χαρακτηρίζεται «χώρα των λιμνών και των ηφαιστείων», προσφέρει ιδιαίτερες ποικιλίες που κάθε μια ακολουθεί τη δική της μέθοδο ζύμωσης ώστε να διατηρεί πάντα σταθερό το αρωματικό και γευστικό της προφίλ.

Η ποικιλία Maracaturra με τους μεγάλους κόκκους που περνούν από την υγρή επεξεργασία, είναι αυτή που χαρακτηρίζει τον νέο μας Microfarm Project. Ένας specialty 100% Arabica που καβουρδίζεται medium από τους roaster experts μας και φέρνει σε κάθε φλιτζάνι αρώματα από μέλι, ανθό λεμονιάς και κακάο. Ιδανικός για έναν αρωματικό espresso ή έναν πλούσιο σε γεύση καφέ φίλτρου, ο NICARAGUA NUEVA SEGOVIA διηγείται άλλη μια «καφεδένια ιστορία» με πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους που με πάθος προσφέρουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα.

Αυτό το πάθος μοιραζόμαστε κι εμείς μαζί τους, μένοντας πιστοί στις αξίες μας καθώς εξερευνούμε νέες μονοποικιλίες που αξίζει να δοκιμάσεις. Η αγάπη για τον πλανήτη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υποστήριξη μικρών παραγωγών μας εμπνέουν να προσφέρουμε σε όλους τους coffee lovers νέες εμπειρίες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη γεύση αλλά και με μια ολόκληρη κουλτούρα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.