Ο καλός καφές, από τον κόκκο φαίνεται!

Γι’ αυτό στην Coffee Island επενδύουμε στην πρώτη ύλη και ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τις φάρμες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ!

Το Direct Trade, δηλαδή η άμεση συνεργασία, μας βοηθά να δημιουργήσουμε αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με τους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ που βασίζονται στον σεβασμό και οδηγούν σε βιώσιμες και μακροχρόνιες συμφωνίες. Έτσι, είμαστε σίγουροι για τον τρόπο συγκομιδής και επεξεργασίας του καφέ αλλά και για την διάθεσή του στο ελληνικό κοινό. Παράλληλα, ανταλλάζουμε συνεχώς μυστικά τεχνογνωσίας που μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε στην επιστήμη του καφέ και να παρέχουμε σε εσάς ποιοτικό specialty καφέ που διατηρεί όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προέλευσής του.

tumblr_inline_nxr497tmIh1t6x6eg_540

 

Η εμμονή μας στη λεπτομέρεια και την ποιότητα ενισχύεται χάρη στη διαφάνεια των συμφωνιών, η οποία έχει μεγάλη σημασία δεδομένης της αύξησης της παραγωγής και της συνεχούς ανάπτυξης των καφεκοπτείων της Coffee Island. Η αποκλειστική και άμεση συνεργασία μας δίνει παραγωγική αυτονομία και τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στη μεγάλη ζήτηση ποιοτικού καφέ!

tumblr_inline_nxr49owrGf1t6x6eg_540

Παράλληλα με τη διασφάλιση της πηγής ποιοτικού specialty καφέ, μέσα από τις συμφωνίες με τους ίδιους του ανθρώπους στις χώρες παραγωγής προσεγγίζουμε κοινωνικά θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και την διασφάλιση περιβαλλοντικών ανησυχιών. Ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει ο σημαντικότερος όλων στην εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας καφέ, αφού οι άνθρωποι που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης είναι αυτοί που φροντίζουν με πολύ κόπο και μεράκι για τους ωμούς κόκκους που θα λάβουμε εμείς στα χέρια μας! Δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη βιωσιμότητα των εκτάσεων, το προσωπικό που απασχολείται στις φάρμες και την τοπική κοινωνία, ενώ εφαρμόζουν πρωτοποριακές μεθόδους καλλιέργειας, συγκομιδής και επεξεργασίας των καρπών των καφεόδεντρων, ώστε να δώσουν στους roasters την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη για επεξεργασία.

tumblr_inline_nxr4bbx3bC1t6x6eg_540

Μέσα από τον σεβασμό μας στους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς και την εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας καφέ, δημιουργήσαμε τον Οκτώβριο του 2014 το MicroFarm Project®, που προχωρά στη διάθεση περιορισμένων ποσοτήτων specialty (SCAA 86+) καφέ (limited edition) από συγκεκριμένες φάρμες ανά τον κόσμο για την παρασκευή κρύων και ζεστών, ανάλογα με την εποχή, ροφημάτων στο espresso bar, αλλά παρέχοντας και υψηλής ποιότητας specialty ποικιλία καφέ για την παρασκευή τους στο σπίτι.

tumblr_inline_o6yoza73KB1t6x6eg_540

Για κάθε ξεχωριστή ποικιλία του MicroFarm Project®, η Coffee Island δίνει πληροφορίες για τη φάρμα, το είδος του καρπού, τη μέθοδο επεξεργασίας του καρπού, την πιστοποίηση του καφέ, το προφίλ ψησίματος του καφέ και το γευστικό προφίλ του. Μέχρι σήμερα, έχουμε «ταξιδέψει» γευστικά στην Κένυα, τη Νικαράγουα, τη Ρουάντα, την Αιθιοπία και το Ελ Σαλβαδόρ. Στα καφεκοπτεία μας, οι λάτρεις του καφέ μπορούν να βρουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, κάθε μονοποικιλία των MicroFarm Project® μας από όλον τον κόσμο!

Στις φάρμες με τις οποίες πραγματοποιούμε αποκλειστικές συνεργασίες, εφαρμόζονται διαφορετικές μέθοδοι ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Αυτά τα τεμάχια αποδίδουν από 1-30 σακιά (bags) ωμού κόκκου. Ποσότητες δηλαδή περιορισμένες, το γευστικό προφίλ των οποίων είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Άρα κάθε φορά υπάρχει κάτι νέο, κάτι ενδιαφέρον, κάτι διαφορετικό που η Coffee Island σας καλεί να ανακαλύψετε!

tumblr_inline_nxr4ibBFZk1t6x6eg_540

Για να εξασφαλίσουμε μάλιστα την άμεση και αποκλειστική διάθεση ποιοτικού καφέ, προχωράμε στη δέσμευση συγκεκριμένων εκτάσεων παραγωγής καφέ μέσω συμβολαιακής γεωργίας τις οποίες επιλέγουμε προσεκτικά σε όλο τον κόσμο για να μπορούμε να διαθέτουμε σε εσάς τον καλύτερο specialty καφέ, τον οποίο παίρνουμε απευθείας από την πηγή και μπορούμε να εγγυηθούμε για την μοναδική του γεύση! Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με το Exclusive Area Brazil, την αποκλειστική συνεργασία μας με τη φάρμα Fazenda Nossa Senhora Aparecida της περιοχής Alta Mogiana στη Βραζιλία!

tumblr_inline_ny04ho7zdy1t6x6eg_540

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save