Μπορεί μια γουλιά να σε ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου; Αν αυτή η γουλιά είναι ένας Single Estate, τότε η απάντηση είναι απλή, κατηγορηματική και ξεκάθαρη: ναι μπορεί! Αρκεί να βρεθείς στο πιο κοντινό σου Coffee Island και να σταθείς μπροστά από το stand με τους Single Estate που σαν ένας άλλος γευστικός χάρτης σου δείχνει τη διαδρομή και τον τρόπο για να φτάσεις σε μακρινές ζούγκλες, απότομες βουνοκορφές, κοιμώμενα ηφαίστεια και εντυπωσιακές πεδιάδες και να ζήσεις μια εμπειρία βγαλμένη από τα πιο εύφορα εδάφη
του καφέ.

Πήγαμε… σου τους φέραμε!

Αυτό συμβαίνει όταν ψάχνεις κόκκο – κόκκο όλο τον πλανήτη για να ανακαλύψεις τις καλύτερες καλλιέργειες καφέ. Χαρτογραφείς τον κόσμο του specialty coffee για να τον ανακαλύψουν όλοι οι coffee lovers που θέλουν συνεχώς να δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό, κάτι που θα τους συγκινήσει. Τι πιο συγκινητικό από τις μοναδικές ιστορίες που κρύβουν οι Single Estate και τις αφηγούνται μέσα από το γευστικό τους προφίλ ;

Αν δεν ξέρεις κατά ποιο μέρος του κόσμου να κατευθυνθείς και ποιο από όλα τα tightvac κουτάκια να επιλέξεις για τον καθημερινό σου καφέ, σκέψου το ανάποδα. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καφές; Αυτή είναι η πυξίδα που θα σου δείξει τι τύπος Single Estate είσαι.

Espresso

Δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη πριν πιεις το πρωινό σου εσπρεσάκι; Ο Single Estate Ethiopia Guji είναι για σένα. Σε υψόμετρο 2000m, στις αχανείς ζούγκλες στο Guji της Αιθιοπίας, φύεται ο πιο επικός, γευστικός καφές με άρωμα από εσπεριδοειδή, λουλούδια, καραμέλα και κόκκινα φρούτα, που θα σε κάνει να λατρέψεις με έναν εντελώς νέο τρόπο το αγαπημένο σου ρόφημα. Αυτός ο 100% Specialty Arabica Heirloom είναι μια γευστική εμπειρία που μπορείς να απολαύσεις και σε iced filter – για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Cappuccino ή freddo cappuccino

Είσαι από αυτούς που λατρεύουν τον συνδυασμό του espresso με το βελούδινο αφρόγαλα; Δοκίμασε τον καφέ σου με τον Brazil Alta Mogiana και άρχισε να χορεύεις μάμπο από τον ενθουσιασμό. Αυτός ο λατίνο-σοκολατένιος και ξηροκαρπένιος Single Estate με σώμα και άρωμα ξεχωριστό και γεύση αξιοζήλευτη, έρχεται από τη μακρινή κι εξωτική Alta Mogiana του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Εκεί, σε υψόμετρο 1100μ, ανάμεσα σε παπαγάλους, φοινικιές και ατέεελειωτα καφεόδεντρα, φύονται οι σπάνιοι και πολύτιμοι κόκκοι του με γευστικό προφίλ σοκολάτας, ξηρών καρπών και σταφίδας.

Freddo Espresso

Ανήκεις σε εκείνους που πίνουν freddo espresso χειμώνα – καλοκαίρι και δεν τους πτοούν οι βροχές, τα χιόνια και οι τυφώνες; Ο Indonesia Sumatra είναι ένας Single Estate με προφίλ Ινδονησιοπαραδεισένιο που φύεται στην περιοχή Sumatra Gayo του Mandheling της Ινδονησίας, σε υψόμετρο 1400μ, εκεί που τα λουλουδάτα πουκάμισα φυτρώνουν σε δέντρα, ανάμεσα σε τίγρεις αραχτές και γοργές λεοπαρδάλεις. Ζαχαροκαλαμωτός, γλυκοριζένιος και φραουλίζων αλλάζει για πάντα την εμπειρία του freddo espresso. Κι ας τολμήσει κάποιος να σου πει «freddo χειμωνιάτικα;» Δεν είναι freddo, είναι Sumatra! (Αν πάλι, θέλεις μια ζεστή εκδοχή του, απόλαυσέ τον σε Flat white για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι σου με τη γεύση του).

Latte

Οι coffee lovers που θέλουν την κούπα τη μεγάλη, τη ζεστή, τη γαλατένια βρήκαν τον δικό τους αγαπημένο. Ο Single Estate Peru Santa Teresa αναδεικνύει τα αρώματα κέδρου, ξηρών καρπών και σοκολάτας που σε ταξιδεύουν στις ξακουστές βουνοκορφές της περιοχής Cusco του Περού, σε υψόμετρο που φτάνει τα 2100μ, εκεί που υπάρχει γκάμα στα λάμα, σπάνια πτηνά, άγρια puma και Ίνκας και φέρνει έναν αέρα από Άνδεις στη δική σου καθημερινή συνήθεια. Αλλά πάλι αυτή η γεύση της ποικιλίας 100% Specialty Arabica Typica, Bourbon, Caturra, δε συνηθίζεται. Παραμένει πάντα μια ευχάριστη γευστική έκπληξη.

Flat White

Ο espresso και το γάλα συνδυάζονται με έναν τρόπο εντελώς μοναδικό στη δική σου κούπα απόλαυσης. Αυτό που χρειάζεσαι για να ανεβάσεις την εμπειρία σου, είναι ο Colombia Dulima. O πιο καυτός, αρωματικός, λατινοαμερικάνικος καφές, με ισορροπημένη οξύτητα και φρουτώδη αρώματα που φύεται ανάμεσα σε δάση τροπικά και τσιρτσιριστά ηφαίστεια, σε υψόμετρο 2000μ της μακρινής Tolima, είναι η κατάλληλη επιλογή για έναν flat white πoυ θα σε συναρπάσει. Αρωματικό και γευστικό προφίλ φουντούκι, γκρέϊπφρουτ, σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα από τους σπάνιους κόκκους που θα σε πάνε στις ψηλές κορφές της Κολομβίας και θα σε αφήσουν εκεί να χαζεύεις τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό μαζί, μέχρι να πιεις την τελευταία γουλιά.

Μόλις ανακάλυψες τι τύπος Single Estate είσαι, και άλλαξες για πάντα την εμπειρία της καθημερινής σου συνήθειας. Σαν να βρήκες ένα κομμάτι της ταυτότητάς σου που δεν ήξερες ότι υπήρχε. Με αυτό θα ταξιδέψεις στην άλλη άκρη του κόσμου.

Κι επειδή η ανακάλυψη αυτή έχει τη δική της ομορφιά, μπορείς να κάνεις το quiz Μy Coffee Identity για να βρεις μόνος σου όλες εκείνες τις απαντήσεις που σε οδηγούν κατευθείαν στον δικό σου specialty coffee. Eίσαι έτοιμος να κάνεις το δικό σου ταξίδι στον κόσμο των Single Estate;