Ήρθε στα Coffee Island και αφηγείται με τη μοναδική γεύση του μια ιστορία βγαλμένη από τη φύση!

HONDURAS LA PAZ

Έχεις δει ποτέ ταινία όπου ξετυλίγονται ταυτόχρονα διαφορετικές ιστορίες σε διαφορετικά μέρη και ενδεχομένως σε διαφορετικούς χρόνους; Ξέρεις, εκείνα τα σενάρια που σου δίνουν μια αίσθηση του κόσμου πιο σφαιρική, αφού σε βάζουν να σκεφτείς πως την ίδια στιγμή που εσύ βρίσκεσαι στο σπίτι σου και απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ, σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη κάποια άλλη ιστορία συμβαίνει.

Κάθε specialty coffee που φτάνει στα Coffee Island είναι μια μικρή ιστορία, ένα σενάριο, μόνο που δε συμβαίνει στο σινεμά, αλλά στην αληθινή ζωή. Κι αυτές οι ιστορίες είναι που κάνουν τους coffee lovers να μαθαίνουν όσα περισσότερα μπορούν για το αγαπημένο τους ρόφημα και για τη διαδικασία που κρύβεται πίσω από την καθημερινή αυτή απόλαυση.

HONDURAS LA PAZ

Ο νέος specialty Single Estate, Honduras la Paz ήρθε στα Coffee Island για να αφηγηθεί το δικό του μοναδικό ταξίδι που ξεκινά στην περιοχή Marcala, νοτιοδυτικά της Ονδούρας. Σε εκείνα τα μακρινά εδάφη, η καλλιέργεια και η διαλογή του καφέ είναι μια διαδικασία ιδιαίτερη, στην οποία η ανθρώπινη φροντίδα παίζει τον πρώτο ρόλο κι αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά στην υψηλή ποιότητα.

Με προτεραιότητα τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή, οι 100 περίπου μικροπαραγωγοί έχουν καταφέρει να πετύχουν τη διεθνή αναγνώριση για τις σοδειές τους, κάτι που φαντάζει ακόμα πιο σημαντικό αν σκεφτείς πώς όλα ξεκίνησαν ως ιδιωτική πρωτοβουλία μιας ομάδας μικρό παραγωγών καφέ και με αρχικό κεφάλαιο 365$!

Το 2001, 12 γυναίκες και 49 άνδρες καλλιεργητές με την υποστήριξη του Fundación para el Desarrollo Empresarial Rural (FUNDER) δημιούργησαν ένα καινοτόμο μοντέλο παραγωγής, βασισμένο στην υπεύθυνη και ηθική καλλιέργεια ώστε να παράγουν καφέ υψηλής ποιότητας με βιολογικές μεθόδους. Το πιο βασικό, όμως είναι πως όλες αυτές οι αξίες παραμένουν μέχρι σήμερα αναλλοίωτες και προσφέρουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Honduras la Paz.

HONDURAS LA PAZ

Η διαδικασία μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία εποχής, τότε που η τεχνολογία δεν είχε ακόμα αντικαταστήσει το χέρι του ανθρώπου, το μεράκι και την αληθινή αγάπη για τη  φύση και όσα προσφέρει. Οι καρποί που έχουν το χρώμα του κόκκινου κρασιού διαλέγονται ένας – ένας και περνούν από δεύτερη επιλογή ώστε να αφαιρεθούν οι άγουροι ή παραγινωμένοι. Οι υπόλοιποι τοποθετούνται σε δεξαμενές με νερό για 24 ώρες και η διαδικασία συνεχίζεται με όσους διαθέτουν την κατάλληλη πυκνότητα – όσοι επιπλέουν αποβάλλονται.

Οι  κόκκινοι καρποί  από τους οποίους θα προκύψει ο καφές Single Estate Honduras la Paz είναι οι εκλεκτοί, εκείνοι που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ώστε να απολαμβάνεις αυτή την εξαιρετική ποικιλία. Αλλά δεν είναι μόνο η ανώτερη γεύση που προκύπτει μέσα από αυτή την άκρως φυσική διαδικασία. Το όραμα της εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων καλλιέργειας που διαθέτει αυτή η ομάδα καλλιεργητών, δείχνει τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, σε έναν κόσμο όπου ο σεβασμός στη φύση είναι αδιαπραγμάτευτη αξία.

HONDURAS LA PAZ

Αυτός ο specialty coffee με όλη την ιστορία που τον συνοδεύει αλλά και όλα εκείνα που εκπροσωπεί ως φιλοσοφία, βρίσκεται στο Espresso Bar που μπορείς να τον απολαύσεις σε φίλτρου και espresso based ροφήματα, αλλά και στο Καφεκοπτείο των Coffee Island, για περισσότερη απόλαυση espresso ή καφέ φίλτρου χάρη στο omni-roast προφίλ ψησίματος που τον χαρακτηρίζει. Όσο για το αρωματικό του προφίλ, κεράσι, κακάο και τροπικά φρούτα συναντιούνται σε μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις.

Άλλωστε, στα Coffee Island, οι Single Estate ποικιλίες ανανεώνονται για να μπορείς κάθε φορά να γευτείς τα μοναδικά χαρακτηριστικά που χαρίζει η διαφορετική προέλευση, η επιλεγμένη φάρμα, οι μέθοδοι επεξεργασίας και τα καβουρδίσματα που αναδεικνύουν το διαφορετικό προφίλ του κάθε κόκκου.

Είναι ωραίο να κλείνεις τα ματιά στην πρώτη γουλιά του καφέ σου και να αφήνεσαι στο γευστικό του ταξίδι. Να νιώθεις ότι το άρωμα και το σώμα του σε παρασύρουν στην άλλη άκρη της γης. Εκεί όπου, την ίδια στιγμή που απολαμβάνεις τον Honduras la Paz, κάποιοι μικροπαραγωγοί μαζεύουν με προσοχή τους κόκκινους καρπούς και με απόλυτη ευγνωμοσύνη προς τη φύση ακολουθούν τα βήματα που οδηγούν στο φλιτζάνι που κρατάς. Δεν είναι ταινιάκι φαντασίας. Είναι η εμπειρία που θα ζήσεις με τον νέο Single Estate. Μια εμπειρία που φέρνει στην καθημερινότητα ένα twist απόλαυσης.