Στα Coffee Island ετοιμάσαμε τα πιο κεφάτα ροφήματα που θα απολαύσεις κάτω από μια βροχή κονφετί.

Αν είσαι από αυτούς που ξεστολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τραγουδώντας καρναβαλικά, τότε να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος! Το Καρναβάλι είναι εκείνη η γιορτή που έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή – αφού έχει ξεθωριάσει ο ενθουσιασμός των Χριστουγέννων και λίγο πριν έρθει επιτέλους η Άνοιξη με την αισιοδοξία της – για να σου θυμίσει τι θα πει «ξεφάντωμα». Αν το σκεφτείς, αυτή η λέξη πάντα παραπέμπει στην καρναβαλική διάθεση και περιέχει μια επιθυμία να το ρίξεις έξω, να διασκεδάσεις μέχρι τελικής πτώσεως και να ξεχάσεις οτιδήποτε σε απασχολεί μέσα στην καθημερινότητα.

Η Αποκριά έρχεται να σε προετοιμάσει για το Καρναβάλι και όλα εκείνα που το συνοδεύουν, ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με πολλά έθιμα βγαλμένα από τη χριστιανική θρησκεία αλλά και την Αρχαία Ελλάδα. Το Τριώδιο είναι η αρχή αυτής περιόδου και κάθε χρόνο αρχίζει 10 εβδομάδες πριν από το Μεγάλο Σάββατο. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται η περίοδος της Αποκριάς με τις τρεις εβδομάδες της.

carnival

Την πρώτη που επιτρέπεται να φας ό,τι θέλεις –Τετάρτη και Παρασκευή το οικογενειακό τραπέζι δεν έχει λαδερό… Τη δεύτερη εβδομάδα που περιλαμβάνει την Τσικνοπέμπτη με την αρωματική αιθαλομίχλη της. Την τρίτη εβδομάδα που είναι η Τυρινή και σε προετοιμάζει για τη Σαρακοστής αφού επιτρέπονται μόνο τα γαλακτοκομικά και όχι το κρέας -κάτι σαν ζέσταμα για την νηστεία του Πάσχα. (Αν αναρωτιέσαι γιατί οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν ταψιά με γαλακτομπούρεκο αυτές τις μέρες είναι επειδή σύμφωνα με το έθιμο έπρεπε να καταναλώσουν τα αβγά και το γάλα που είχαν στο ψυγείο τους.)

Το Καρναβάλι είναι η επίσημη αρχή της νηστείας και άρα της αποχής από το κρέας, όπως άλλωστε αποκαλύπτει και η σημασία της λέξης (carne, που σημαίνει κρέας και vale, που σημαίνει περνάει). Από την Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει η αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής που διαρκεί επτά εβδομάδες (άρα σχεδόν πενήντα μέρες και όχι σαράντα όπως μπορεί να σου έλεγαν όταν ήσουν πιτσιρίκι για να ακούγεται πιο εύκολη…)

Confetti Blend

Πίσω στη διασκέδαση. Παρ’ ότι η Αποκριά έχει τις προφανείς συνδέσεις της με τη θρησκεία, έχει ακόμα πιο έντονους δεσμούς με την έννοια του γλεντιού και κυρίως του μασκαρέματος. Αν υπάρχει μια περίοδος όπου οι μάσκες επιτρέπονται, this is it. Μπορείς να μεταμφιεστείς, να πας σε πάρτι, να χορέψεις μέχρι τελικής πτώσεως και να νιώσεις όλη την ελευθερία που σου προσφέρει το καρναβαλικό σου μασκάρεμα. Παρ΄ ότι η στολή του Spider Man της Μπαλαρίνας, του Πειρατή ή της Minnie Mouse ανήκουν στην εποχή των παιδικών πάρτι – ξέρεις τότε που κάναμε διαγωνισμό ποιος θα χορέψει καλύτερα τα «παπάκια» – η διάθεση να ντυθείς αποκριάτικα δεν έχει ξεθωριάσει και πολλές φορές γίνεται αφορμή για δημιουργία, αφού πρέπει να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει για να συνθέσεις μια αυτοσχέδια αμφίεση με αναφορές σε κάποιον ήρωα.

Confetti Blend

Από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας – τότε που ήξεραν πολύ καλά τι θα πει διασκέδαση – οι Διονυσιακές γιορτές περιελάμβαναν το μασκάρεμα, αλλά και το γλέντι, τον χορό, το τραγούδι, το φαγητό και το ποτό προς τιμήν του θεού Διονύσου με σκοπό να αποχαιρετίσουν τον σκοτεινό χειμώνα και να καλωσορίσουν τη φωτεινή άνοιξη με τα δώρα της. Και μπορεί σήμερα τα διονυσιακά φαγοπότια να είναι σχήμα λόγου,  όμως η ανάγκη για αυθεντική διασκέδαση και ξεφάντωμα παραμένει και μας παρασύρει όλους στους ρυθμούς του Καρναβαλιού. Από παλιά, οι υπαίθριες φιέστες και φυσικά το άφθονο κρασί ήταν απολαυστικά έθιμα που τηρούνταν ευλαβικά σε όλη τη χώρα με τη σάτιρα να κατέχει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο. Με κορυφαίο το διάσημο Καρναβάλι της Πάτρας, τα βήματα του οποίου ακολουθούν η Ξάνθη και το Ρέθυμνο, όλες σχεδόν οι πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο δημιουργώντας νέες παραδόσεις.

Confetti Blend

Τα δύο τελευταία χρόνια, οι συνθήκες επιβάλλουν να γιορτάζουμε το Καρναβάλι λίγο πιο ιδιωτικά και χωρίς τις μεγάλες παρελάσεις με τα άρματα και τη μουσική στους δρόμους – αν έχεις βρεθεί ποτέ στο Καρναβάλι της Πάτρας, θα ξέρεις τι εννοούμε – όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να λείψει από την καθημερινότητά μας το χρωματιστό κονφετί και οι σερπαντίνες. Στα Coffee Island κρατάμε ζωντανό τον θεσμό του Καρναβαλιού και μαζί κρατάμε ζωντανή την ανάγκη για χαρά, κέφι, μουσική και διασκέδαση που τόσο λείπει από την καθημερινότητά μας.

Confetti Blend

Γι’ αυτό ετοιμάσαμε τα πιο Carnival spirit ποτήρια αλλά και ροφήματα που ταιριάζουν με την πολύχρωμη ατμόσφαιρα αυτής της περιόδου. O MICROFARM Confetti Blend είναι ένας μοναδικός specialty 100% Arabica με προέλευση από El Salvador, Papua New Guinea και Ethiopia. Το αρωματικό προφίλ Λάιμ, Αχλάδι, Σιρόπι Σφενδάμου είναι μια γευστική εμπειρία που μπορείς να απολαύσεις στο Εspresso Bar ή στο σπίτι, αγοράζοντας από το Καφεκοπτείο την φανταστική πολύχρωμη συσκευασία με τους ξεχωριστούς κόκκους.

Confetti Blend

Για ακόμα πιο «ΕΕΕΕ ΜΑΚΑΡΕΝΑ» στιγμές επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα τρία καρναβαλοροφήματα έχουμε δημιουργήσει ειδικά γι’ αυτή την περίοδο. Το Confetti Freddo Cappuccino με Confetti Blend, σιρόπι φουντούκι και φυτική vegan κρέμα και το Confetti Mocha με Confetti Blend, σοκολάτα Hazelnut Melody και σαντιγί είναι οι εναλλακτικές των coffee lovers, ενώ οι λάτρεις τη σοκολάτας θα γευτούν την Confetti Chocolate με σοκολάτα Hazelnut Melody, σαντιγί και χρωματιστές πέρλες. Και τα τρία καρναβαλικά ροφήματα απογειώνονται γευστικά με το topping καραμέλας και το τριμμένο φουντούκι – λατρεμένη λεπτομέρεια – και φυσικά έρχονται «μασκαρεμένα» σε άκρως γιορτινά, χρωματιστά, χαρούμενα ποτήρια για να φέρουν μια κεφάτη διάθεση στη ρουτίνα.

Κι επειδή Καρναβάλι χωρίς μουσική είναι σαν στολή χωρίς μάσκα – λέμε τώρα – οι λίστες που ετοιμάσαμε σε περιμένουν στο Spotify για να συνοδεύσουν – ή μήπως να δημιουργήσουν; – τα καλύτερα αυθόρμητα καρναβαλικά πάρτι στο σπίτι. Άλλωστε, το Καρναβάλι είναι ακριβώς αυτό. Μια αυθόρμητη γιορτή που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο την καθημερινότητα και σου αποδεικνύει ότι για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου, δε χρειάζεσαι τα καλά σου ρούχα και κυριλέ σκηνικά. Αρκεί να αφεθείς στους ρυθμούς της μουσικής χορεύοντας μασκαρεμένος κάτω από μια βροχή κονφετί.