Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα πατρόν, ένα gourmet πιάτο, ένα κείμενο, ένα τραγούδι, ακόμα και μια προπόνηση με μια ποικιλία καφέ; Φαινομενικά, ίσως κανένα. Οι άνθρωποι όμως που τα δημιουργούν έχουν πολλά. Έχουν πάθος και μεράκι για αυτό που κάνουν. Έχουν «εμμονή» με την ποιότητα και την πρώτη ύλη. Έχουν υπομονή και επιμονή μέχρι να βγει το τέλειο αποτέλεσμα. Μα πάνω από όλα, έχουν το μικρόβιο της δημιουργίας. 

Ethiopian coffee producer, Sam, hugging Coffee Island staff

Η ιδέα που έγινε πραγματικότητα

Αφορμή για να δημιουργήσουμε το Microfarm Series; Η μοναδική ιστορία πίσω από τους καφέδες της Ethiopia Motherland. Γιατί, όταν ακολουθείς την καρδιά σου και κάνεις αυτό που αγαπάς, αποκτάς νέες εμπειρίες και ανακαλύπτεις καινούριους θησαυρούς. 

Coffee Island staff at Ethiopia

Αυτό σήμαινε για εμάς το ταξίδι στην Αιθιοπία, που μας χάρισε αξέχαστες εικόνες και 4 limited ποικιλίες με ξεχωριστή γεύση. Αυτόν το θησαυρό ανακαλύψαμε και θέλαμε να τον μοιραστούμε με τον κόσμο. Έτσι, η επιτακτική ανάγκη να βγάλουμε προς τα «έξω» το δημιούργημά μας, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Coffee Island staff with Ethiopian coffee producers.

Η απόφαση, η συνάντηση, η συζήτηση

Βήμα 1ο:

Η απόφαση να επικοινωνήσουμε στον κόσμο τι θα πει Microfarm Project, τι θα πει Ethiopia Motherland.

Τα brainstorming ήταν πολλά και ο ενθουσιασμός μας τεράστιος. Ανάμεσα σε πολλές ιδέες και προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, αποφασίσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσουμε για τους Microfarm Ethiopia Motherland, ήταν Web Series με συνεντεύξεις. 

Cupping procedure at Ethiopia

Στη θέση του host βρίσκεται πάντα ο coffee expert μας Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος που μιλά με τους καλεσμένους και τους καθοδηγεί σε μια βιωματική εμπειρία Microfarm. Έτσι, παίρνουν μια γεύση από το τι εστί πατρίδα του καφέ, τι εστί παραγωγή, καλλιέργεια και ανεπανάληπτα αρώματα. Το τέλειο πάντρεμα ενημέρωσης και διασκέδασης.

Ποιοι θα ήταν όμως καλεσμένοι μας; Αυτοί που μας καταλαβαίνουν περισσότερο. Αυτοί που αντιλαμβάνονται την ανάγκη για δημιουργία, ποιότητα και ανακάλυψη που πηγάζει από μέσα μας και φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Άνθρωποι που οι ίδιοι έχουν δοθεί με πραγματικό πάθος σε αυτό που κάνουν και κάθε φορά τολμούν να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, να δοκιμάζουν νέα πράγματα, έχοντας καταφέρει να κατακτήσουν την κορυφή στην «τέχνη» τους. 

Microfarm series, episode 1, Koutsopoulos and Konstantinopoulos.

Βήμα 2ο:

Η συνάντησή μας με αυτούς τους ανθρώπους. Η συνάντηση των δυο μας κόσμων. 

Αφού πλέον το Microfarm Series ήταν ο τελικός και μοναδικός μας προορισμός, έφτασε η στιγμή να επιλέξουμε τους καλεσμένους μας. Θέλαμε να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που έχουν αστείρευτη αγάπη για τη δουλειά τους, ανακαλύπτουν και εφευρίσκουν διαρκώς νέα πράγματα και ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμούν. Με άλλα λόγια, ψάχναμε για δημιουργούς που αγαπούν την ποιότητα τόσο της πρώτης ύλης όσο και του δικού τους προσωπικού μόχθου. Αυτούς επιδιώξαμε να συναντήσουμε και μαζί αποφασίσαμε να γυρίσουμε τη σειρά για το Microfarm Project. Μέσα από τις συνεντεύξεις όπου θα μιλούν για τη δική τους δουλειά, τη ζωή και τους εαυτούς τους, θα συζητάμε κάθε φορά και για τον Microfarm καφέ που βρίσκεται στα καφεκοπτεία μας.

Kids playing outside a hut in Ethiopia

Βήμα 3ο:

Κάθε συζήτηση και μια μοναδική ιστορία. 

Mug and Ethiopia Damo package on a table.

Η πρώτη συζήτηση – γιατί περισσότερο με συζήτηση μοιάζει, παρά με συνέντευξη – ήταν γύρω από τον Ethiopia Damo και παρέα με τον Master Chef Λεωνίδα Κουτσόπουλο. 

Chef Leonidas Koutsopoulos at Microfarm Series episode 1

Συζητήσαμε για γαστρονομία κι έπειτα για τον πρώτο καφέ της Ethiopia Motherland με το ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ Γιασεμί, Ροδάκινο και Μαύρη Σοκολάτα. Οι δύο κόσμοι που συναντήθηκαν; Ο κόσμος του καφέ και ο κόσμος της «κουζίνας». Δημιουργία, ποιότητα, γεύση, αρώματα. Δύο κόσμοι διαφορετικοί και συνάμα άρρηκτα συνδεδεμένοι, γιατί οι άνθρωποί τους δίνουν καθημερινά όλο τους το είναι στο να τους κάνουν διαρκώς καλύτερους.

Ethiopian coffee producers

Η δεύτερη συζήτηση με καλεσμένο μας τον σχεδιαστή μόδας Στέλιο Κουδουνάρη ήταν για τον Ethiopia Kutigenge. 

Fashion Designer Koudounaris at Microfarm Series, episode 2

Ο γνωστός «αυστηρός» κριτής του My Style Rocks με καταγωγή από την Κύπρο δοκίμασε τον 100% specialty Arabica καφέ από την Αιθιοπία με γευστικό προφίλ Μύρτιλο, Βερίκοκο και Κόκκους Κακάο. Το αποτέλεσμα; Θα το δεις στο 2ο επεισόδιο.

Koudounaris and Konstantinopoulos discussing at Microfarm Series, episode 2

Η τρίτη συζήτηση… θα παραμείνει μυστικό. Το ίδιο και η τέταρτη, μέχρι να φτάσουν οι 2 ακόμα Microfarm στα καφεκοπτεία μας. Οι καλεσμένοι-έκπληξη δεν θα μπορούν ωστόσο να απέχουν και πολύ από τον δημιουργικό χώρο. Ένα hint; Οι δύο καφέδες θα έχουν επίσης προέλευση από την Αιθιοπία.

Οπότε, stay tuned για το 3ο και 4ο επεισόδιο του Microfarm Series.