Άλλη μια σπάνια γεύση που αφηγείται τη δική της ιστορία από μια μακρινή γωνιά του
κόσμου!

Λένε ότι οι αριθμοί είναι άπειροι. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό εξαρτάται από το τι μετράς και τι σημαίνει αυτό που μετράς. Εμείς, μετρώντας τους καφέδες του Microfarm Project® μόλις φτάσαμε στο νούμερο 29 και σταματάμε για λίγο ώστε να απολαύσουμε άλλη μια γευστική ανακάλυψη˙ τον νέο Congo Kalehe που ήρθε να προστεθεί στη συλλογή με τους 100% Specialty Arabica από φάρμες σε όλο τον κόσμο.
Ο κόσμος. Άλλη μια άπειρη έννοια. Στην Coffee Island ως γνήσιοι coffee explorers φτάνουμε στα πιο απομακρυσμένα σημεία τού για να ανακαλύψουμε μικρές φάρμες που καλλιεργούνται από τοπικούς καλλιεργητές και να φέρουμε στο Καφεκοπτείο και το Espresso Bar μας σπάνιους καφέδες με γεύση που δε θα ξαναϋπάρξει. Δεν είναι αυτή η αρίθμηση πολύτιμη;

Collecting coffee

Ο 29ος Microfarm Project® έρχεται από την περιοχή Mpumpi του Congo. Εκεί, σε υψόμετρο 1832 μέτρων η καλλιέργεια των καφεόδεντρων ευνοείται χάρη στην εναλλαγή των θερμοκρασιών οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 25°C την ημέρα και 14°C τη νύχτα, που σημαίνει ότι οι κόκκοι ωριμάζουν αργά, όπως ακριβώς πρέπει, για να προσφέρουν όλα τα υπέροχα χαρακτηριστικά τους. Το ίδιο χαλαρή, χωρίς ίχνος πίεσης είναι και όλη η διαδικασία της ξήρανσης των κόκκων οι οποίοι καταλήγουν σε φλιτζάνια που παίρνουν βαθμολογία 84 έως 88 – κι αυτή την αρίθμηση τη λατρεύουμε!
Όταν είσαι αυθεντικός coffee lover δεν απολαμβάνεις μόνο το γευστικό και αρωματικό προφίλ της κάθε specialty ποικιλίας, αλλά μαγεύεσαι και από την ιστορία που αφηγείται κάθε καφές γιατί μέσα από αυτές ανακαλύπτεις ένα μέρος τους κόσμου που δε γνώριζες.

Άνθρωποι μαζεύουν καρπούς καφέ

Τα χωριά Mpumpi, Kahanga, Luhu and Luzibira Changezi είναι εκείνα που συμμετέχουν στην παραγωγή του καφέ και οι κάτοικοι καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο να ζουν μια καλύτερη ζωή. Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερη, δε σημαίνει πιο ακριβό αυτοκίνητο, αλλά
φάρμακα και απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός. Η δημιουργία μιας κοινότητας που καλλιεργεί τον καφέ και καταφέρνει να τον εξάγει, είναι εκείνη που εξασφαλίζει το μέλλον των παιδιών σε αυτή την περιοχή του Congo, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σε όλους εμάς έναν limited edition καφέ με σπάνια χαρακτηριστικά.

Βουνά με καλλιέργειες

Το ηφαίστειο Νyiragongo, ένα από τα πιο ψηλά βουνά στην Goma, συμβάλει με τον δικό του τρόπο, αφού το ηφαιστειογενές έδαφος είναι εξαιρετικά γόνιμο, τόσο που δε χρειάζεται η προσθήκη καμιάς χημικής βοήθειας σε λίπασμα. Αρκεί η ποιότητα της γης, το υψόμετρο, οι ιδανικές τροπικές θερμοκρασίες και η αγάπη των μικροπαραγωγών για την καλλιέργειά τους. Αυτά μαζί μας δίνουν το εκπληκτικό γευστικό προφίλ του Congo Kalehe με νότες από πορτοκάλι, ξανθιά σταφίδα και πάστα φουντουκιού. Πώς να μη νιώθουμε υπερήφανοι για τον 29 ο Microfarm Project® μας; Και πώς να μη μοιραστούμε τη σπάνια γεύση του, με όλους όσοι αναζητούν μια premium απόλαυση η οποία φέρνει στην καθημερινότητα αυτό το twist που κάνει τη διαφορά.

Coffee Island καφές ετοιμάζεται

Ο Kongo Kalehe φτάνει στα Coffee Island και περνά από ένα medium dark roasting – οι artisanal roasters μας γνωρίζουν καλά πώς να αναδείξουν ένα τόσο ιδιαίτερο χαρμάνι – ώστε να προσφέρει αρωματικά φλιτζάνια espresso ή μια ιδιαίτερη κούπα καφέ φίλτρου.
Εσύ επιλέγεις το ρόφημα που προτιμάς, παγωμένο ή ζεστό και απολαμβάνεις μια ακόμα εμπειρία καφέ που φέραμε μόνο για σένα από την άλλη άκρη του κόσμου. Ο Kongo Kalehe θα γίνει αγαπημένος και των home barista, αφού με την συσκευασία των 200γρ που θα βρεις στο Καφεκοπτείο των Coffee Island, μπορείς να πάρεις στο σπίτι τους πολύτιμους κόκκους και να νιώσεις τη χαρά της ετοιμασίας ενός μοναδικού καφέ.

Barista σερβίρει καφέ

Ο 29ος Microfarm Project® μας χαρίζει μια ακόμα ιστορία που μοιραζόμαστε μαζί σου, ταξιδεύοντας μέσα από τη γεύση του σε μια μακρινή γωνιά του κόσμου. Εξερευνητές, γνώστες και λάτρεις του καφέ συναντιόμαστε πάνω από ένα φλιτζάνι Congo Kalehe!

Και τώρα που έμαθες τα πάντα για τον Congo Kalehe, μπες στο Quiz, απάντησε στις ερωτήσεις σωστά και κέρδισε δώρο-έκπληξη (ισχύει έως 7/8)!