Καλωσορίζουμε τον πρώτο Organic Coffee στην οικογένεια των Single Estate και μαζί του οραματιζόμαστε έναν καλύτερο κόσμο

 

Όταν ο καφές γίνεται αφορμή να ταξιδεύεις σε όλο τον πλανήτη, γνωρίζεις τόπους και περπατάς πάνω σε εδάφη που δεν θα μπορούσες ούτε να φανταστείς. Και πάντα, μα πάντα, το συναίσθημα είναι το απόλυτο δέος απέναντι στη φύση που δημιουργεί εκείνες τις ιδιαίτερες συνθήκες ώστε να μπορούμε κάθε φορά να απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό φλιτζάνι espresso που κάνει τη δική μας καθημερινότητα πιο απολαυστική.

Δάσος με ποτάμι και βουνά.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η γευστική μας ανακάλυψη είναι και μια εκδήλωση φροντίδας στη φύση και στον άνθρωπο που δημιουργούν και προσφέρουν αυτές τις στιγμές. Γιατί ο νέος μας Single Estate, Colombia Organic γίνεται όχημα ώστε να συμβάλλουμε στην προστασία του Οικοσυστήματος και να συμμετάσχουμε στη δημιουργία ενός κόσμου με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, χωρίς φτώχεια και ανισότητες. Στην Coffee Island μένουμε πιστοί στις αξίες μας και το κάνουμε έμπρακτα βάζοντας σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Με την αφοσίωση που μας χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια καταφέρνουμε να συνδυάσουμε την καθημερινή απόλαυση με το όραμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Πόλη με κτήρια και δέντρα.

Η αναζήτηση του επόμενου σπάνιου καφέ για την οικογένεια Single Estate της Coffee Island μας οδήγησε στην Gaitania της Κολομβίας. Μια μικρή πόλη, όπου πριν από 4000 χρόνια η έκρηξη του ηφαιστείου Talima δημιούργησε ιδανικά εδάφη για την καλλιέργεια και παραγωγή του καφέ. Τα ευεργετικά και θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η ίδια η γη είναι αρκετά για τη δημιουργία κόκκων με ένα εξαιρετικό γευστικό και αρωματικό προφίλ. Γι’ αυτό, ο νέος μας Single Estate προέρχεται από μια αμιγώς οργανική αγροτική παραγωγή όπου καμία τεχνητή προσθήκη, καμία ουσία βλαβερή προς το περιβάλλον δεν παρεμβαίνει, αφήνοντας την ίδια τη φύση να κάνει το θαύμα της. Κι αυτό το θαύμα είναι ένας 100% specialty arabica single estate  καφές, που σέβεται το περιβάλλον και αναδεικνύει τη δική μας συμβολή προς ένα βιώσιμο και αειφόρο μικροκλίμα.

Γυναίκα κρατάει καρπό καφέ.

Προϊόν πιστοποιημένης bio organic coffee αγροτικής παραγωγής, δηλαδή χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ο Colombia Organic καλλιεργείται με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Οι πολύτιμοι κόκκοι περνάνε από washed μέθοδο επεξεργασίας, καβουρδίζονται με την τέχνη του roaster που κατέχουμε στην Coffee Island, σε μηχανή ψηστήρι αποκλειστικά για βιολογικούς καφέδες και συσκευάζεται ξεχωριστά ώστε να διατηρήσει μέχρι το τέλος την καθαρότητά του και την organic ταυτότητά του. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να καλωσορίσουμε τον νέο μας Single Estate Organic Coffee, παρά μόνο προστατεύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε κάθε στάδιο;

Άνδρας μυρίζει καρπούς καφέ.

Ο Colombia Organic, όμως γίνεται ο δικός μας τρόπος να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια για Βιώσιμη Ανάπτυξη και για έναν ακόμα λόγο. Καλλιεργείται σε μικρές φάρμες από τοπικούς παραγωγούς με τους οποίους ερχόμαστε σε άμεση επαφή. Δίνουμε μεγαλύτερη αξία στην προσπάθειά τους πραγματοποιώντας τακτικούς ελέγχους στη σοδειά τούς απαλλάσσοντάς τους από ένα σημαντικό κόστος, τιμώντας την εργασία των ανθρώπων που σε κάποια μακρινή γωνιά της γης αγωνίζονται να παράγουν έναν ποιοτικό καφέ, απόλυτα βιολογικό. Η πιστοποίηση από τη EUROCERT, της γραμμής παραγωγής μας στην Πάτρα, για επεξεργασία οργανικού καφέ, διευρύνει την εμπορική μας δραστηριότητα και διασφαλίζει την επεξεργασία βιώσιμων πρώτων υλών με μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Έτσι βάζουμε σε εφαρμογή ενέργειες που εκπληρώνουν τον 12ο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Αυτόν δηλαδή της Υπεύθυνης Κατανάλωσης και Παραγωγής.

Αγρότης απλώνει καρπούς καφέ.

Αυτός είναι ο Colombia Organic. Ο νέος μας Single Estate με αρώματα από εσπεριδοειδή, αποξηραμένο δαμάσκηνο και καραμέλα γίνεται μια γευστική εμπειρία που δεν στοχεύει να αλλάξει απλά την καθημερινή σου συνήθεια απόλαυσης αλλά σε προσκαλεί σε μία προσπάθεια αλλαγής ολόκληρου του κόσμου. Το σπάνιο γευστικό και αρωματικό του προφίλ, ο ισορροπημένος συνδυασμός οξύτητας και γλυκύτητας και το omni roast καβούρδισμά του δημιουργούν μια μοναδική επιλογή για espresso ή καφέ φίλτρου που θα απολαύσεις στο Espresso Bar του πιο κοντινού σου Coffee Island ή παραγγέλνοντας στο My Coffee Island APP+WEB. Κι επειδή ξέρουμε ότι αυτή τη γεύση θέλεις να την χαίρεσαι κάθε στιγμή, ως φανατικός coffee maker, στο Καφεκοπτείο μας θα βρεις τους εκλεκτούς κόκκους του Colombia Organic για να μεταφέρεις στον χώρο σου το μοναδικό του άρωμα.

Άνδρας κρατάει καρπούς καφέ.

Ο νέος μας Single Estate Colombia Organic είναι ένας ακόμα σπάνιος specialty που ήρθε στα Coffee Island για να διηγηθεί τη δική του ιστορία. Μια ιστορία αφοσιωμένη στον πλανήτη μας και  τους τρόπους να τον κάνουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέρος για όλους μας.