Δύο ακόμα φάρμες, δύο ακόμα ξεχωριστοί 100% Specialty Arabica καφέδες που θα σε μυήσουν στους θησαυρούς του specialty καφέ. Με τις Single Estate επιλογές ξεκινάς ένα ταξίδι ανακάλυψης του διαφορετικού. Άλλωστε ο καφές είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό “power drink”, όπως πολλοί νομίζουν. Είναι μια εμπειρία απόλαυσης!

bus_coffee_island

Μάθε τι σημαίνει

Single Estate

Ορισμός: Χαρακτηρίζει τον καφέ που καλλιεργείται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και αποκτά τα ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, που οφείλονται στις περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Και τι σημαίνει αυτό για τον καφέ;

Ότι είναι μοναδικός. Κάθε γουλιά σε μεταφέρει ακριβώς σε εκείνη τη χώρα, σε εκείνη την περιοχή, σε εκείνη τη φάρμα, σε εκείνο το υψόμετρο…

Οι «εξερευνητές» της Coffee Island μας συστήνουν τον Colombia Ibague και τον Peru La Avanzada, ενώ ταυτόχρονα απαντούν ερωτήσεις τόσο για τις ιδιαιτερότητες κάθε καφέ όσο και για την περιοχής απ’ όπου προέρχεται.

Colombia_Ibague_Coffee_Island

Από την Κολομβία στο… ποτήρι σου

Γνώρισε τον Single Estate Colombia Ibague, έναν καφέ που προέρχεται από τη φάρμα Ibague της επαρχίας Tolima στην Κολομβία.

 Ήξερες ότι…

Ο Κολομβιανός καφές χαρακτηρίζεται για το πλούσιο σώμα, τη γλυκιά γεύση και την ισορροπημένη οξύτητα.

coffee_farm

Ερώτηση: Ποιες συνθήκες χαρακτηρίζουν την ποιότητα του καφέ στην Κολομβία;

Απάντηση: Το έδαφος λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσής του σε συνδυασμό με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας καθιστούν τη χώρα ιδανική για την καλλιέργεια καφέ.

Ερώτηση: Πώς συμβάλλουν οι μικροκαλλιεργητές στην ποιότητα του καφέ;

Απάντηση: Με τη σχολαστικότητα στην καλλιέργεια και το μεράκι τους, αλλά και με τη συνεχή αξιολόγηση. Πριν την αποστολή του καφέ γίνεται ενδελεχής έλεγχος, ο οποίος επαναλαμβάνεται τόσο πριν όσο και μετά τον σταθμό επεξεργασίας.

Ερώτηση: Πώς αυτό επηρεάζει τον καφέ που φτάνει σ’ εμένα;

Απάντηση: Εξασφαλίζει ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καφέ που έχει καλλιεργηθεί είναι εγγυημένα, έτσι ώστε να φτάνει στο καφεκοπτείο μας ένας υψηλά βαθμολογημένος καφές.

coffee_tree

Ερώτηση: Ποια είναι η μέθοδος επεξεργασίας;

Απάντηση: Η υγρή, όπου ο κόκκος εξάγεται από το φρούτο με τη βοήθεια του νερού, ενώ εδώ το στάδιο της ζύμωσης έχει μεγάλη σημασία για το αποτέλεσμα του γευστικού προφίλ.

hands_holding_coffee_beans

Ερώτηση: Ποιο είναι το γευστικό προφίλ του Colombia Ibague;

Απάντηση: Ο συνδυασμός από περγαμόντο, βανίλια και ψημένο αμύγδαλο θα σε ταξιδέψει στην Κολομβία. Ακόμα και μια μόνο γουλιά espresso είναι αρκετή.

Peru_La_Avanzada_Coffee_Island

Από το Περού στο… ποτήρι σου

Ο Single Estate Peru La Avanzada έρχεται από την περιοχή του Junin στο Peru, με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία.

Ήξερες ότι…

Η παραγωγή καφέ του Περού τη σημερινή εποχή είναι συντριπτικά μικρή, με το μέγεθος ενός μέσου αγροκτήματος να φτάνει μόλις τα 3 εκτάρια. Οι συνεταιρισμοί που έχουν δημιουργηθεί βοηθούν τους παραγωγούς τόσο να μετριάσουν τους κινδύνους που απειλούν την παραγωγή τους όσο και να έχουν πρόσβαση σε πόρους ζωτικής σημασίας για τη συγκομιδή.

waterfall

Ερώτηση: Τι χαρακτηρίζει την περιοχή Junin και κατ’ επέκταση τον καφέ;  

Απάντηση: Το ότι συνδυάζει τα υψίπεδα με τη ζούγκλα, τους καταρράκτες, τις εύφορες κοιλάδες, τη λαϊκή τέχνη και τη χειροτεχνία. Το ποικιλόμορφο περιβάλλον συναντά την κουλτούρα του λαού και την έφεσή του στη δημιουργία.

coffee_cherry

Ερώτηση: Από ποιον καλλιεργείται;

Απάντηση: Από τον Victor Aguilar Cesar Gumercindo, ιδιοκτήτη της φάρμας La Avanzada, μια φάρμας-μέλους του οργανισμού Central Cafe & Cacao που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2003.

Ερώτηση: Τι είναι ο οργανισμός Central Cafe & Cacao και τι σημαίνει για την παραγωγή;

Απάντηση: Αρχικά, πρόκειται για μια πρωτοβουλία των καλλιεργητών που θέλοντας να ενισχύσουν το σύστημα παραγωγής καφέ και κακάο οργανώθηκαν σε συλλόγους. Η αποστολή τους; Να αναπτύσσουν διαρκώς ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα συντελέσουν στην ενδυνάμωση της αξίας του Περουβιανού καφέ. Με αυτόν τον τρόπο, η σταδιακή ανάπτυξη συντελείται μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ερώτηση: Τι σημαίνει αυτό για τον καφέ που φτάνει σ’ εμένα;

Απάντηση: Ότι είναι ένας πιστοποιημένος οργανικός καφές. Φτάνει στα χέρια μας ένας καφές καλλιεργημένος από μικροκαλλιεργητές με ευαισθησία απέναντι στην παραγωγή σε κάθε της στάδιο, από το «κεράσι» μέχρι την άφιξή του στο καφεκοπτείο.

coffee_beans

Ερώτηση: Ποια είναι η μέθοδος επεξεργασίας;

Απάντηση: Και ο Peru La Avanzada είναι επεξεργασμένος με την υγρή μέθοδο.

Ερώτηση: Ποιο είναι το γευστικό προφίλ του Peru La Avanzada;

Απάντηση: Οι νότες από σύκο, σοκολάτα και καρύδι αναδεικνύονται ιδανικά με ένα ζεστό Cappuccino.

Έμαθες όσα έπρεπε για τους νέους καφέδες μας;

Καιρός να τους δοκιμάσεις!

Πού αλλού; Στα Coffee Island. Βρες αυτούς τους νέους 100% Specialty Arabica Single Estate καφέδες online και στο καφεκοπτείο μας. Δοκίμασε τη νέα εμπειρία delivery παραγγέλνοντας στο σπίτι ή πήγαινε στο πλησιέστερο κατάστημα για take away.

Μην ξεχνάς… οι Single Estate είναι 4 και ήρθαν ανανεωμένοι! Δοκίμασέ τους και βρες αυτόν που ταιριάζει σε εσένα.

coffee_island_mug