Η καθημερινότητά μας απαρτίζεται από στιγμές ρουτίνας όπως το πρωινό ξύπνημα, η διαδρομή για τη δουλειά, οι εξωτερικές υποχρεώσεις, ακόμα και η διασκέδασή μας, καθώς πολλές φορές επιλέγουμε safe και δοκιμασμένα στέκια. Κάθε τι μικρό που μπορεί να διαταράξει αυτή την ακολουθία, από μια καλή κουβέντα μέχρι τον καφέ που θα επιλέξουμε, κάνει την ημέρα μας ξεχωριστή. Οι ποιοτικές γεύσεις και τα ιδιαίτερα αρώματα είναι ικανά να μας ταξιδέψουν. Ποιο είναι το εισιτήριο; Οι Single Estate specialty καφέδες της Coffee Island.

Λάβαρο Coffee Island σε φάρμα

Τι σημαίνει Single Estate;

Οι κόκκοι καλλιεργούνται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και φάρμα από όπου παίρνουν τη γεύση και το άρωμά τους. Το κλίμα, το υψόμετρο, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, ακόμα και το χώμα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το γευστικό προφίλ ενός καφέ.

Τα καφεκοπτεία μας, μας συστήνουν 2 από τους 4 νέους Single Estates και το ταξίδι στον κόσμο του specialty καφέ ξεκινά. Προσδεθείτε για να απογειωθούμε με… προορισμό τη μητέρα του καφέ, την Αιθιοπία και τη μαγική Βραζιλία.

Single Estate Ethiopia Guji

Από την Αιθιοπία στο… ποτήρι σου

Γνώρισε τον Single Estate Ethiopia Guji, έναν καφέ που προέρχεται από την περιοχή Guji της επαρχίας Oromia στην Αιθιοπία.

 Ήξερες ότι…

Η ζώνη Oromia πήρε το όνομά της από τους Oromo, τη μεγαλύτερη φυλή της Αιθιοπίας, οι οποίοι έχουν δική τους διάλεκτο και ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Γυναίκες στην Αιθιοπία διαλέγουν καφέ

Ερώτηση: Πού καλλιεργείται ο καφές;

Απάντηση: Παράγεται από μικροκαλλιεργητές σε μεγάλο υψόμετρο (1900-2300m) και πλούσιο ηφαιστιογενές έδαφος.

Ερώτηση: Πώς αυτό επηρεάζει τον καφέ που φτάνει σ’ εμένα;

Απάντηση: Το έδαφος είναι γόνιμο και η βλάστηση πυκνή, αναδεικνύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον καφέ, ενώ το μεράκι και η εμπειρία των μικροκαλλιεργητών διασφαλίζουν τη συγκομιδή με το χέρι (harvesting) και την επεξεργασία του καφέ.

Κόκκοι καφέ

Ερώτηση: Ποια είναι η μέθοδος επεξεργασίας;

Απάντηση: Η υγρή, όπου ο κόκκος εξάγεται από το φρούτο με τη βοήθεια του νερού, ενώ εδώ το στάδιο της ζύμωσης έχει μεγάλη σημασία για το αποτέλεσμα του γευστικού προφίλ.

Ερώτηση: Ποιο είναι το γευστικό προφίλ του Ethiopia Guji;

Απάντηση: Ανακάλυψε Φράουλα – Λάιμ – Καραμέλα σε έναν μοναδικό espresso.

Single Estate Brazil Bela epoca

Από τη Βραζιλία στο… ποτήρι σου

Ο Single Estate καφές Brazil Bela Época έρχεται από την περιοχή της Alta Mogiana στο Sao Paulo της Βραζιλίας με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία.

Ήξερες ότι…

Η Βραζιλία κρατάει τα σκήπτρα στην παραγωγή καφέ σε όλο τον κόσμο. Το 80% του καφέ που καλλιεργείται είναι Arabica ενώ το 20% Robusta.

Δέντρο καφέ

Ερώτηση: Σε τι υψόμετρο καλλιεργείται ο καφές;

Απάντηση: Στο υψόμετρο των 1260m. Ο συνδυασμός του υψόμετρου με τη σταθερή θερμοκρασία που επικρατεί όλο τον χρόνο στην περιοχή, χαρίζει στον καφέ ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, μια φυσική γλυκύτητα.

Ερώτηση: Από ποιον καλλιεργείται;

Απάντηση: Από την οικογένεια του Luiz de Cunha Sobrinho, που ξεκίνησε από μια μικρή φάρμα και πλέον μετρά 80 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή καφέ στην Bela Época, η οποία μάλιστα είναι και πιστοποιημένη οργανική φάρμα.

Καρπός καφέ

Ερώτηση: Πώς αυτό επηρεάζει τον καφέ που φτάνει σ’ εμένα;

Απάντηση: Η φάρμα συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς για τη γενετική βελτίωση των καφεόδεντρων. Μέσα σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και η ποικιλία Topazio, που ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της. Αυτό σημαίνει ότι ο καφές που φτάνει στην κούπα σου βελτιώνεται διαρκώς και η εμπειρία σου στον specialty καφέ γίνεται ολοένα και καλύτερη.

Διαλογή καφέ

Ερώτηση: Ποια είναι η μέθοδος επεξεργασίας;

Απάντηση: Η ξηρή, που είναι από τους πιο απαιτητικούς τρόπους επεξεργασίας καφέ.

Ερώτηση: Τι σημαίνει ξηρή μέθοδος επεξεργασίας;

Απάντηση: Ότι το «κεράσι» του καφέ αφήνεται στον ήλιο να απορροφήσει όλα τα σάκχαρα, ενώ διαθέτει πιο γεμάτο σώμα και φρουτώδη γεύση ο καφές.

Ερώτηση: Ποιο είναι το γευστικό προφίλ του Brazil Bela Época;

Απάντηση: Σμέουρο, Ακτινίδιο και Μαύρη Σοκολάτα.

Έμαθες όσα έπρεπε για τους νέους καφέδες μας; Καιρός να τους δοκιμάσεις!

Πού αλλού; Στα Coffee Island. Βρες αυτούς τους νέους 100% Specialty Arabica Single Estate καφέδες online και στο καφεκοπτείο μας. Δοκίμασε τη νέα εμπειρία delivery παραγγέλνοντας στο σπίτι ή πήγαινε στο πλησιέστερο κατάστημα για take away.

Το ταξίδι σου στον κόσμο του καφέ ξεκινά εδώ. Και μην ξεχνάς… η Βραζιλία και η Αιθιοπία είναι μια… γουλιά μακριά σου. Καλή απόλαυση!

Αιθιοπία