Ένας ακόμη σπάνιος καφές κατέφτασε στα Καφεκοπτεία μας! Είναι ο 20ος Microfarm Project και 3ος της σειράς Ethiopia Motherland. Απευθείας από την πατρίδα του καφέ, φέρνει μαζί του τα αρώματα, τις γεύσεις, τις εικόνες, ακόμα και τους… ανθρώπους της. Δημιουργεί ένα μοναδικό μονοπάτι που μας οδηγεί σε έναν νέο κόσμο, αυτόν του πραγματικού καφέ!  

Κάθε κόκκος έχει μαζευτεί με φροντίδα και όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό ρόφημα, για να το απολαύσεις στο ποτήρι ή να το φτιάχνεις κάθε πρωί εσύ στο σπίτι!

A beautiful landscape photo from Ethiopia.

Οι ρίζες του…

…βρίσκονται βαθιά μέσα στην Αιθιοπία! Κατάγεται από την περιοχή Limu Kosa, από όπου πήρε και το όνομά του, που αποτελεί γεωγραφικό κομμάτι της ζώνης Jimma, μέσα στην ευρύτερη περιοχή της Oromiya.

Πιο συγκεκριμένα όμως, η πινέζα στον χάρτη μπαίνει στις μικροφάρμες του καλλιεργητή Shimekt Daba, που βρίσκονται στη νοτιοδυτική περιοχή της Αιθιοπίας και απέχουν 440 χλμ από την πρωτεύουσά της, Addis Ababa.

Ethiopian coffee farm.

Το περιβάλλον…

…είναι ιδανικό! Η καλλιέργεια βρίσκεται κάτω από τη σκιά των τροπικών δέντρων σε υψόμετρο 1900-2000 μέτρων. Οι βροχοπτώσεις κάθε χρόνο αγγίζουν τα 2000mm, ενώ η θερμοκρασία κατά μέσο όρο είναι 13-25ο C. Ακόμα, το έδαφος είναι κοκκινωπό καφέ και αρκετά γόνιμο – γι’ αυτό άλλωστε και ο καφές που βγάζει είναι μοναδικά γευστικός!

Ethiopian women collecting coffee beans.

Ο καλλιεργητής…

…είναι ένας άνθρωπος με σεβασμό προς το περιβάλλον, την παράδοση της φάρμας, αλλά με το βλέμμα του στραμμένο στην καινοτομία και την εξέλιξη. Πρόκειται για έναν φαρμιέρη με όραμα, που δημιουργεί ένα νέο μονοπάτι για όλους τους νεαρούς ιδιοκτήτες φάρμας και… το αποτέλεσμα; Η Αιθιοπία σιγά-σιγά αναδεικνύεται σε ηγέτιδα δύναμη στην εξαγωγή ποιοτικού, οργανικού καφέ του δάσους! 

Ethiopian women collecting coffee beans.

Η σημασία της ηθικής…

…εδώ, παίρνει άλλες διαστάσεις. 

Ήθος εδώ σημαίνει σεβασμός στη φύση, μέσα από πρακτικές που αναδεικνύουν τον καφέ και ταυτόχρονα δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ο καφές καλλιεργείται με αειφόρες πρακτικές, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις οικονομικές, αλλά και τις κοινωνικές συνθήκες της περιοχής. Δίνεται έμφαση στη διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους και στη γενικότερη προστασία της περιοχής με οικολογικά μέσα, όπως η σκιά, το οργανικό λίπασμα και καλύμματα για τη σοδειά. Εννοείται ότι τα χημικά λιπάσματα και τα εντομοκτόνα είναι απαγορευμένα. Αυτό το αξιακό σύστημα κάνει τον Ethiopia Limu πραγματικά σπάνιο! 

Ήθος εδώ σημαίνει σεβασμός στους ανθρώπους που δουλεύουν για τον καφέ! Τους ανθρώπους που φροντίζουν τον καφέ μας με αγάπη, μεράκι και αφοσίωση. Σεβασμός κι ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που χάρη σε αυτούς απολαμβάνουμε όλοι εμείς τον καφέ μας!

Ήθος για εμάς σημαίνει ότι υποστηρίζουμε το Direct Trade. Με άλλα λόγια δημιουργούμε αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς σε μερικές από τις καλύτερες φάρμες καφέ στον κόσμο. Πιστεύουμε ότι κάθε δραστηριότητα την οποία αναπτύσσουμε, συμβάλλει στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα των τόπων από όπου εισάγουμε τον καφέ μας.

Coffee Island's Ethiopia Limu Microfarm cup.

Και… τώρα το αγαπημένο σου σημείο: Η γεύση! 

Ο Ethiopia Limu είναι ένας 100% Specialty Arabica Heirloom καφές, με πολύπλοκα αρώματα και μοναδικό γευστικό προφίλ. Με ξηρή επεξεργασία και άρωμα από κεράσι, άνθη πορτοκαλιού και μαύρη σοκολάτα σε ταξιδεύει ως τα τροπικά δάση της Αιθιοπίας! Η έντονη οξύτητα, το μέτριο σώμα, η μακρά και πολύπλοκη επίγευση και η υψηλή γλυκύτητα τον κάνουν έναν ισορροπημένο μα και ιδιαίτερο καφέ!

A woman enjoying her Coffee Island Ethiopia Limu Microfarm at her balcony.

Μην ξεχνάς…

Όλοι οι baristi μας είναι έτοιμοι να σου φτιάξουν το καλύτερο Ethiopia Limu ρόφημα της επιλογής σου, αλλά το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ στο σπίτι σου, ζητώντας τον από το καφεκοπτείο μας! Γιατί πόση περηφάνια μπορείς να νιώσεις καθώς φτιάχνεις τον δικό σου μοναδικό καφέ, με έναν limited edition καφέ; Άπειρη, αφού ο καφές σου είναι διπλά μοναδικός!