Ο καφές είναι μια συνήθεια γεύσης και χαρακτήρα!

Χαρούμενοι άνθρωποι πίνουν καφέ

Τι είναι ο καφές για εσένα; Αυτή είναι μια ερώτηση που μπορεί να σε κάνει να μιλάς για αρκετή ώρα, αφού –στη χώρα μας τουλάχιστον – ο καφές συνδέεται με δεκάδες έννοιες από τις πιο basic (όπως το πρωινό ξύπνημα) μέχρι τις πιο βαθιά καταχωρημένες επιθυμίες που έχουν να κάνουν με την ουσιαστική απόλαυση.

Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι λάτρης του είδους, θα συμφωνήσεις πως δεν αναζητάς τον  καφέ μόνο για τη γεύση που σου προσφέρει, αλλά και για όλα εκείνα τα μικρά ή μεγάλα  συναισθήματα που συνδέονται με την πολύτιμη αυτή συνήθεια. Καθένας, βέβαια έχει τους δικούς του λόγους που το αγαπημένο του ρόφημα είναι απαραίτητο κομμάτι της ρουτίνας του. Γιατί o καφές που επιλέγεις, αν το σκεφτείς, είναι προέκταση της ίδιας σου της προσωπικότητας, του τρόπου σκέψης και  τελικά του τρόπου που ζεις – και ξέρεις πολύ καλά πως δε ζεις χωρίς αυτόν! Οι στιγμές που συνδέονται  με τον καφέ χωρίζουν τους coffee lovers σε διαφορετικούς τύπους. Και ορίστε κάποιοι από αυτούς.

Ο πριν-ανοίξω-τα-μάτια-μου-το-πρωί

Αυτός ο τύπος είναι μια  μεγάλη κατηγορία από μόνος του. Είτε πριν  πάει στη δουλειά, είτε μετά από ένα  ξενύχτι για  διάβασμα και πριν την πρωινή παρακολούθηση στη σχολή, δε γίνεται να ξεκινήσει η ημέρα χωρίς να φτάσει στη μύτη του το άρωμα από τον αγαπημένο του καφέ. Αυτός ο τύπος θα προτιμήσει να τρέξει για να προλάβει το λεωφορείο  για τη δουλειά ή το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να προλάβει να πιει ένα  εσπρεσάκι για να ανοίξει το  μάτι του -αλλιώς, το πιο  πιθανό είναι πως δεν θα δει καν το λεωφορείο που έρχεται. Σημαντικό χαρακτηριστικό: δεν –ΔΕΝ- του μιλάς πριν πιει καφέ!

3 Άνδρες μιλάνε κρατώντας καφέ.

Ο πάμε-για-ένα-καφεδάκι-να-τα-πούμε;

Το εσπρεσάκι δίνει τη θέση  του σε μεγάλες απολαυστικές κούπες με ζεστό καπουτσίνο –διπλό!- έναν λάτε ή στη χειρότερη έναν αμερικάνο, αφού αυτός ο τύπος χρειάζεται αρκετή ποσότητα για να συνοδεύσει την κουβεντούλα. Συνήθως απαντάται σε δυάδες, γιατί το καλύτερο κους κους –ας μη γελιόμαστε, το «να τα πούμε» καταλήγει πάντα σε ελαφρύ, ευγενές κουτσομπολιό – γίνεται με  δύο άτομα ώστε να εξασφαλίζεται η εχεμύθεια. Η αλήθεια είναι πως αυτός ο τύπος απολαμβάνει πραγματικά τη γεύση του καφέ γιατί αυτή συνδέεται με στιγμές εκτός δουλειάς και  φυσικά με τη  συντροφιά κάποιου καλού φίλου.

Χαρούμενη άνθρωποι κρατάνε καφέ

O μετά-το-φαγητό-α-πα-ραι-τή-τως

Ας το πάρουμε απόφαση. Η μεσημεριανή σιέστα ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Στη σύγχρονη καθημερινότητα η ξεκούραση μετά το φαγητό ή καλύτερα η τόνωση μετά το lunch break περνάει από τη μηχανή του σπιτιού, του γραφείου  ή του Espresso Bar ενός Coffee Island. Μετά την  τελευταία μπουκιά, εκεί ακριβώς που πας να αφεθείς στη γλύκα της σωματικής και πνευματικής χαλάρωσης, συνειδητοποιείς ότι το σύστημα πρέπει να ξαναπάρει μπροστά για κάποιες ώρες ακόμα. Αυτός ο τύπος έχει τον τρόπο να  κάνει αυτό  το restart και μάλιστα μετατρέποντας την ανάγκη σε απόλαυση. Με την πρώτη γουλιά από το  αγαπημένο του καφεδάκι θα τον δεις να αλλάζει διάθεση και να είναι έτοιμος για όλα. Δουλειά στο γραφείο; Δουλειές  στο σπίτι; Διάβασμα για τη σχολή; Just name it!

Χαρούμενος άνδρας πίνει καφέ

 

 

Ο με-έναν-καφέ-στο-χέρι

Θα τον  δεις να κυκλοφορεί παντού με έναν καφέ take away. Ό,τι κι αν κουβαλάει, ό,τι καιρό κι αν κάνει, όση απόσταση κι αν έχει να διανύσει, αυτός ο τύπος έχει  πάντα ένα χέρι αφιερωμένο στον καφέ του. Δεν είναι ανάγκη. Είναι απόλαυση. Είναι η συντροφιά που έχει στις  δουλειές ή στη διασκέδαση. Σα να κρατάει από το χέρι έναν καλό του φίλο που του κάνει παρέα στη βόλτα, στα  ψώνια ή στις εξωτερικές δουλειές που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε. Κάθε γουλιά είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, ένα poke, ένα χαμογελαστό emoji, πες το όπως θες. Αυτός ο τύπος, πάντως μόλις βγει από το σπίτι του περνάει πρώτα από  ένα Coffee Island για «έναν καφέ στο χέρι παρακαλώ!»

happy with a cup of coffee

Ο weekend-coffee-joy

Για αυτόν τον τύπο, Το Σαββατοκύριακο είναι ένα ιερό διάλειμμα από την καθημερινότητα και δεν παραβιάζεται με τίποτα. Ο καφές έχει τη  δική του θέση ανάμεσα στις μικρές ιεροτελεστίες που τον κάνουν να ευχαριστιέται κάθε weekend. Άλλωστε, όταν είσαι χαλαρός, η γεύση γίνεται ακόμα πιο απολαυστική. Ο weekender είναι παντού μπροστά σου, δίνοντας μαθήματα χαράς. Θα τον δεις να  πίνει το αγαπημένο του ρόφημα καθώς διαβάζει την εφημερίδα ή το βιβλίο του ή να κάνει βόλτα δίπλα στη θάλασσα πίνοντας ένα   freddo espresso. Δεν του χρειάζεται τίποτ’ άλλο. Καλή παρέα και ο αγαπημένος του καφές. Αυτός ο coffee lover ξέρει να περνάει καλά κι αυτό φαίνεται!

 

Γυναίκα διαβάζει και κρατάει καφέ.

Σίγουρα σε κάποιον από αυτούς τους τύπους αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Αν πάλι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε συγχαρητήρια!  Είσαι μια κατηγορία από μόνος σου και αυτό δεν είναι καθόλου κακό.  Άλλωστε, ο καφές είναι μια μοναδική απόλαυση για μοναδικούς ανθρώπους!