Τα Coffee Island πασπαλίζονται με χρυσόσκονη και σε καλούν να ανακαλύψεις τη μαγεία των γιορτών!

Ακόμα κι αν δεν ήσουν ποτέ λάτρης των γιορτών και η Χριστουγεννιάτικη περίοδος ήταν η «μαύρη τρύπα» του ημερολογίου, φέτος κάτι έχει αλλάξει και η άρνηση έχει δώσει τη θέση της στην προσμονή. Γιατί το φέτος έρχεται μετά από το πέρσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει καθόλου το «κάθε πέρσι και καλύτερα…» Αν δεν το θυμάσαι – αν και αυτές οι στιγμές δεν ξεχνιούνται – τα περσινά Χριστούγεννα, μετά βίας τα καταλάβαμε και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να βρει τη θέση του ανάμεσά μας όπως κάθε χρόνο, η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και το σκορ διαμορφώθηκε covid – Xmas, σημειώσατε 1.

Οικογένεια χαμογελάει

Τα δεδομένα λοιπόν. Αυτή η παρανόηση που σε κάνει να νομίζεις ότι όλα είναι έτσι όπως τα ξέρεις, μέχρι να συμβεί το απρόσμενο και να καταλάβεις πως όταν έχεις κάτι, πρέπει να το απολαμβάνεις όπως του αξίζει. Γι’ αυτό φέτος τα Χριστούγεννα θα τα απολαύσεις όπως ποτέ άλλοτε. Όπως τότε που ήσουν παιδί και ανυπομονούσες να μπει ο Δεκέμβρης με τα γιορτινά του χρώματα. Ο Άη Βασίλης υπάρχει. Ξέχνα αυτό που σου είπαν όταν τελείωσες το Δημοτικό. Φέρνει δώρα ακόμα και στα άτακτα παιδιά που κάποια στιγμή γίνονται ενήλικες και ξεχνούν ότι οι μύθοι είναι αυτοί που μας κάνουν να χαμογελάμε.

Γυναίκα μαγειρεύει χαμογελαστή

Τα φετινά Χριστούγεννα θα χαμογελάσεις πλατιά. Θα στολίσεις νωρίς αδιαφορώντας για έννοιες όπως το κιτς και η υπερβολή. Θα στολίσεις μέχρι να μη χωράνε άλλα λαμπιόνια και μπάλες στο δέντρο, μέχρι η χρυσόσκονη να καλύψει τα πάντα, μέχρι το γιορτινό κλίμα να κάνει κατάληψη στον χώρο και στη διάθεσή σου. Θα φτιάξεις γλυκά μαμαδίστικα και θα θυμηθείς τότε που βοηθούσες στο πασπάλισμα των κουραμπιέδων γεμίζοντας την κουζίνα με ζάχαρη άχνη. Θα απολαύσεις μελομακάρονα και δίπλες χωρίς δεύτερη σκέψη και δε θα πεις όχι σε κανένα κέρασμα.

xmas time

Θα ανάψεις το τζάκι και θα κρεμάσεις κάλτσες για να μπουν τα δώρα. Θα φτιάξεις μπισκότα κάθε είδους για να συνοδεύουν τον ζεστό καφέ στα χριστουγεννιάτικα πρωινά σου και θα δοκιμάσεις επιτέλους εκείνη τη συνταγή gingerbread που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχες τον χρόνο να ασχοληθείς μαζί της. Και φυσικά θα δημιουργήσεις τη δική σου βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά για να κοπεί στο οικογενειακό τραπέζι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Και δεν θα απογοητευτείς αν κάτι απ’ όλα δε βγει όπως το θέλεις, γιατί τα χριστουγεννιάτικα γλυκά γίνονται για να σκορπίσουν τα αρώματά τους στο σπίτι. Να μυρίσει ο χώρος κανέλα, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο.

xmas shopping

Θα κάνεις δώρα στους αγαπημένους σου. Η βόλτα στα μαγαζιά είναι από μόνη της μια παράδοση που σε γεμίζει χαρά – μόνο χαρά, χωρίς άγχος – και αυτή τη φορά θα την απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς. Τα Χριστούγεννα αλλάζουν την πόλη, αλλά γεμίζουν και το σπίτι. Θα καλέσεις φίλους στο σπίτι για επιτραπέζια και καφέ ή ζεστή σοκολάτα από το Καφεκοπτείο των Coffee Island. Θα οργανώσεις οικογενειακές συγκεντρώσεις – θα καλέσεις ακόμα και εκείνον τον ξάδερφο που δεν συμπαθούσες όταν ήσασταν παιδιά – γιατί είπαμε, τα δεδομένα δεν υπάρχουν και φέτος θα γιορτάσεις όχι μόνο για μία, αλλά για δύο χρονιές. Θα θυμηθείς τον Ρούντολφ το ελαφάκι με καρδούλα τη φωτεινή και θα τραγουδήσεις σε repeat όσα περισσότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια μπορείς. Από την Άγια Νύχτα μέχρι το Jingle Bells και από τα Πρωτούγεννα μέχρι το Last Christmas σε διασκευή  Florence and the Machine. Και φυσικά θα πεις τα κάλαντα. Ποιος είπε ότι αυτό το έθιμο δεν είναι για μεγάλους; Θα πάρεις στο χέρι το τριγωνάκι των παιδικών χρόνων και θα ανοίξεις την πόρτα στα πιτσιρίκια τραγουδώντας μαζί τους.

Coffee Island cup

Η ομορφότερη εποχή του χρόνου είναι αυτή που φέρνει χαρά και τα Χριστούγεννα φέρνουν χαρά, δώρα και εκπλήξεις. Οι ειδικοί στα Coffee Island – τους λες και κάτι σαν βοηθούς του Άη Βασίλη στην coffee lover εκδοχή τους – ετοιμάζουν πολλέεεεεεες γιορτινές εκπλήξεις που θα ανακαλύψεις τις επόμενες μέρες. Τα λατρεμένα σου ροφήματα γίνονται γιορτινά, με σαντιγί, πολύχρωμα sprinkles και χρυσόσκονη να συνοδεύουν τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα που απολαμβάνεις καθώς χαζεύεις τη χριστουγεννιάτικη μορφή της πόλης. Ο Jingle Latte και η Jingle Chocolate σε περιμένουν στο Espresso Bar για να σε ζεστάνουν με τη γεύση τους και να σε παρασύρουν με το άρωμά τους σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα. Κι αν είσαι λάτρης του καφέ και δεν αλλάζεις τη γεύση του, δοκίμασε τον εορταστικό Microfarm Jingle Blend που έρχεται στα Coffee Island και φέρνει μαζί του το φετινό χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Παιδάκι βάζει αστέρι

Η μαγεία των γιορτών βρίσκεται παντού. Αρκεί να την ανακαλύψεις. Κι όταν την ανακαλύψεις θα κλείσεις τα μάτια για να απολαύσεις με όλη σου τη δύναμη τις γεύσεις, τα αρώματα και τη χαρά που φέρνει η περίοδος των Χριστουγέννων. Γιατί τα Χριστούγεννα δε μεγαλώνουν μαζί σου. Αντιθέτως σε καλούν να γίνεις και πάλι παιδί.