Ο Kunjin με γεύση που δεν θα ξαναϋπάρξει έρχεται από την Papua New Guinea και φέρνει μαζί τη μοναδική ιστορία του.

Γυναίκα κρατάει ποτήρι καφέΠες την αλήθεια! Μπορείς να θυμηθείς την εποχή που έπινες φραπέ με γάλα; Αν είσαι αυθεντικός coffee lover είναι δύσκολο να ανακαλέσεις αυτή τη γεύση, αφού πλέον η αληθινή χαρά – αυτό είναι ο καφές για τους λάτρεις του είδους – κρύβεται σε ένα φλιτζάνι espresso, σε έναν παγωμένο freddo cappuccino, σε έναν ζεστό latte ή τέλος πάντων σε όποια επιλογή σε έχει οδηγήσει η γευστική σου αναζήτηση μέχρι να ανακαλύψεις το είδος που σου ταιριάζει.

Η ιστορία του καφέ μοιάζει να εξελίσσεται μαζί με εσένα (και για εσένα). Κι αν μέχρι τώρα ένιωθες ότι έχεις βρει όσα ζητάς, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ακόμα κι αν είσαι σίγουρος για τον καφέ που σου αρέσει, είναι καιρός να δοκιμάσεις διαφορετικά blends, specialty ποικιλίες και προτάσεις που αλλάζουν τη γευστική σου εμπειρία. Στα Coffee Island οι εξερευνητές του καφέ, αναλαμβάνουν να σε καθοδηγήσουν σε ένα τέτοιο ταξίδι γεμάτο από γνώση, ανακάλυψη, γεύση και τελικά σε μια νέα εποχή όπου ο καφές είναι μια επιλογή ποιοτικών χαρακτηριστικών, αρωμάτων και επίγευσης που σε συνοδεύει για ώρα.

Γυναίκα πίνει καφέ χαμογελαστή

O 25ος καφές του Microfarm Project είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις όχι μόνο για το γευστικό προφίλ του, αλλά γιατί θα σε μεταφέρει με την ιστορία του στα βουνά της Papua New Guinea απ’ όπου και προέρχεται. Ο Kunjin είναι μοναδικός γιατί αποτελεί μια συλλογή από σοδειές μικροκαλλιεργητών και οι πολύτιμοι κόκκοι του συλλέγονται σε μικρές φυτείες-κήπους που βρίσκονται σε υψόμετρο 1500 -1800 μέτρων. Θα μπορούσε να είναι πλάνα από ντοκιμαντέρ, αν φέρεις στο μυαλό σου την εικόνα των αγροτών που συγκεντρώνουν τη σοδειά τους στον ομώνυμο κεντρικό μύλο μιας φυτείας που βρίσκεται στην κοιλάδα Wahgi, γίνεται προσεκτική διαλογή των κόκκων, στη συνέχεια πλένονται και παραμένουν απλωμένοι πάνω σε μουσαμάδες για τρεις έως έξι μέρες προκειμένου να στεγνώσουν. Αυτή η επεξεργασία είναι που προσφέρει έναν καφέ με γεμάτο σώμα, ήπια οξύτητα και ευχάριστη γλυκιά επίγευση.

Άνδρας πίνει καφέ

Θα πρέπει να δοκιμάσεις τη γεύση που δεν θα ξαναϋπάρξει ώστε να καταλάβεις γιατί αυτός ο 100% specialty Arabica φέρνει στο Καφεκοπτείο, αλλά και στο Espresso Bar των Coffee Island μια εντελώς νέα πρόταση που θα λατρέψεις. Ο artisan roasted Kunjin, ο 25ος καφές του Microfarm είναι το twist μέσα στην ημέρα σου που θα αλλάξει όσα γνώριζες μέχρι σήμερα για το αγαπημένο σου ρόφημα. Οι νότες από δαμάσκηνο, κακάο, περγαμόντο και πράσινο μήλο διαδέχονται η μία την άλλη σε ένα φλυτζάνι που σε κερδίζει με τη γλυκιά του επίγευση αλλά και την ιστορία που κρύβει μέχρι να φτάσει στα χέρια σου.

Σε αυτή την ιστορία θα συναντήσεις 800 διαφορετικές γλώσσες – τόσες μιλάνε στην Papua New Guinea – φυλές ιθαγενών που ζουν στα βουνά χωρίς να έχουν επαφή με τον Δυτικό Πολιτισμό μέχρι τη δεκαετία του 1930 και μια χώρα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις επιρροές του μοντέρνου κόσμου και τις εγχώριες παραδόσεις που διατηρούνται έως σήμερα, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον παράδοξο χαρακτήρα αυτής της γωνιάς του πλανήτη. Η παραγωγή του καφέ προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από αγρότες οι οποίοι έχουν στην κυριολεξία κήπους – τους αποκαλούν coffee gardens – με δύο (!) έως διακόσια δέντρα που προσφέρουν 25 – 65 κιλά καφέ.

Όσο για τον μύλο στον οποίο συγκεντρώνουν τη σοδειά τους, αυτός είναι μια μισθωμένη  εγκατάσταση που βρίσκεται σε μια παλιά φυτεία, αφού εδώ η ιδιοκτησία είναι σχεδόν αδύνατη, γιατί η φυλή που κυβερνά μπορεί πολύ απλά να χαλάσει το deal όποια στιγμή θέλει –κυρίως αν διαπιστώσει ότι η επιχείρηση που έχει στηθεί είναι επικερδής.

Ο νέος καφές συσκευασμένος πάνω σε τραπέζι

Από αυτά τα εδάφη, με τις τεράστιες πολιτισμικές και κοινωνικές διαφορές έρχεται ο Kunjin. Και μόλις τον γευτείς θα καταλάβεις γιατί ταξιδέψαμε μέχρι την Papua New Guinea, ανεβήκαμε στα δύσβατα βουνά και συναντήσαμε τους ιθαγενείς που καλλιεργούν τον μοναδικό αυτό καφέ. Γιατί αυτή η γεύση δε θα ξαναϋπάρξει και εμείς θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σου, γράφοντας την ιστορία του καφέ μέσα στην δική σου σύγχρονη καθημερινότητα. Εσύ αρκεί να ακολουθήσεις τον δρόμο της εξερεύνησης αναζητώντας συνεχώς μια νέα εμπειρία, που δεν είναι απλώς ένα espresso. Αλλά ένα ρόφημα με όνομα, τόπο καταγωγής, δική του ιστορία και μοναδικό γευστικό προφίλ που αναδύεται στην πρώτη κιόλας γουλιά. Το ταξίδι σου στην ανακάλυψη του καφέ ξεκινά στα Coffee Island και είναι συναρπαστικό.

Άνθρωποι κρατάνε το νέο καφέ.

Παράγγειλε τον μοναδικό Kunjin στο Espresso Bar

ή απόκτησε μια συσκευασία με τη σπάνια γεύση του από το Καφεκοπτείο