Η Coffee Island συμμετείχε για 1η φορά στο Athens Coffee Festival! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην Ελλάδα! H συμμετοχή μας ήταν ένα μεγάλο πάρτι..

Καθημερινά απολαμβάναμε τον καφέ μας με τις πέντε specialty, Arabica μονοποικιλίες, κάνοντας ένα Ταξίδι στον κόσμο του καφέ. Και τα happenings ξεκινούσαν από νωρίς με όρεξη, χαμόγελο και θετική διάθεση.

Στο Artisan Roasting ψήσαμε live τις μονοποικιλίες μας, εξηγώντας όλα τα μυστικά που κάνουν τον καφέ μας μοναδικό! Ο Στέλιος (RnD Department) με ειδική οθόνη εξηγούσε την ιδανική καμπύλη ψησίματος για κάθε μονοποικιλία μας και όλα τα στάδια ψησίματος του καφέ.

Κάναμε με περισσότερους από 2.000 επισκέπτες της έκθεσης Cupping! Δηλαδή ανακαλύψαμε, παίζοντας, τα αρώματα των πέντε μονοποικιλιακών.. και μοιράσαμε δώρα στους νικητές! Έτσι, η Αμαλία, η Βερονίκη ο Νίκος και ο Αλέξανδρος (Coffee Campus) ανέδειξαν τις “ικανότητες της μύτης” κάποιων, που το έχουν.

Εντυπωσιακό το Ethiopian Coffee Ceremony, με τους συνεργάτες μας να φέρνουν το πραγματικό άρωμα της χώρας που ανακάλυψε τον καφέ (Αιθιοπία) στο περίπτερο της Coffee Island. Πρόκειται για μια παραδοσιακή τελετουργία που πραγματοποιείται τρεις φορές την ημέρα. Συγκεντρώνονται φίλοι και συγγενείς να απολαύσουν τον καφέ τους στο σπίτι και να πουν τα νέα τους ή… να κουτσομπολέψουν όπως μας είπαν.

Coffee Island χωρίς Espresso & Brew Bar γίνεται; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Οπότε φρόντισαν οι Κατερίνα Μ., Κατερίνα Γ., Μιχάλης, Χρήστος, Τάσος, Σπύρος, Μάρκος, Αργύρης, να μας προσφέρουν μεγάλες ποσότητες μοναδικού καφέ. Espresso, Cappuccino, Flat White, Φίλτρου με Chemex, Syphon και V60, Nitro Cold Brew και Cocktail καφέ με αλκοόλ ή χωρίς, αποτελούν μόνο μερικές επιλογές που τα έσπασαν και φυσικά αντάμειψαν και τους πιο απαιτητικούς. Ενώ παράλληλα δημιούργησαν ουρές πολλών μέτρων!

Συναντήσαμε τους συνεργάτες μας, τους καθημερινούς καταναλωτές μας, ανθρώπους του καφέ, συζητήσαμε, παίξαμε, γελάσαμε και φυσικά φωτογραφηθήκαμε στο Photo booth με background φάρμες καφέ και αντικείμενα από την Αιθιοπία. Πλέον, οι αναμνηστικές φωτογραφίες μας θυμίζουν το φοβερό τριήμερο που περάσαμε στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην Ελλάδα!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, στο 4ο Athens Coffee Festival! Till next Year…