Επειδή το 1ο blog με τα 10 πράγματα που δεν γνώριζες για τον καφέ έγινε ανάρπαστο, σου φέρνουμε ακόμα 10 πληροφορίες, ώστε να είσαι κι επίσημα ένας coffee geek και να γνωρίζεις τα πάντα γύρω από την πιο λατρευτή σου, καθημερινή συνήθεια.

goats_sitting_on_a_tree

1. Μασάει η κατσίκα καφέ;

Ο μύθος θέλει την ανακάλυψη του καφέ να προέρχεται από ένα κοπάδι με κατσίκες στην Αιθιοπία. Ένας βοσκός, αφού παρατήρησε τις κατσίκες του να φέρονται περίεργα και να έχουν υπερβολική ενέργεια, τις βρήκε να τρώνε κόκκους καφέ. Έτσι, αντιλήφθηκε μέσω αυτού του γεγονότος τη δράση της καφεΐνης.

Coffee Island's cappuccino.

2. Ο Cappuccino γιορτάζει κάθε χρόνο!

Kι όμως υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino! Στις 8 Νοεμβρίου οι λάτρεις του μπορούν να τον απολαύσουν… γιορτινά. Μία από τις αγαπημένες μας καφεδοιστορίες αφορά την ονομασία του, η οποία στα ιταλικά σημαίνει «κουκούλα». Η κατάληξη “-ino” παραπέμπει σε υποκοριστικό, δηλαδή «μικρή κουκούλα» και είναι ένα παρατσούκλι που του δόθηκε από μία ομάδα Φραγκισκανών μοναχών που φορούσαν λευκές κουκούλες, θυμίζοντας το αφρόγαλο του cappuccino.

Woman holding two Coffee Island coffees.

3. Η ώρα είναι 11 και ένα… εσπρεσάκι!

Ο καφές είναι άμεσα συνδεδεμένος με την έκκριση κορτιζόλης στο σώμα μας, η οποία βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα γύρω στις 10-11 το πρωί. Εκείνη η ώρα θεωρείται η ιδανικότερη για να «σε πιάσει» καλά ο καφές σου. Το Espresso Breakfast λοιπόν, δεν είναι καθόλου τυχαίο!

17th century paintiing

4. Ο καφές της επανάστασης

Τον 17ο αιώνα δημιουργήθηκαν τα πρώτα καφενεία, στα οποία ακτιβιστές και διανοούμενοι συζητούσαν υπό τη συνοδεία καφέ. Το 1675, ο Βασιλιάς της Αγγλίας απαγόρευσε τα coffee shops καθώς φοβόταν μην οργανωθεί κάποια επανάσταση σε αυτά, όπως συνέβη με τη Γαλλική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε από ένα καφενείο.

coffee_plant

5. Θα τα εκατοστίσει…

Ο καφές μπορεί να ζήσει περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο! Ένα φυτό καφέ λοιπόν, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200 χρόνια ζωής.

elephant_made_by_coffee_beans

6. Περίεργες ποικιλίες

Δύο από τις πιο περίεργες και ακριβές ποικιλίες καφέ προέρχονται από… τα περιττώματα ελεφάντων και μιας Ασιατικής ράτσας γάτας. Τα ζώα αυτά θρέφονται συχνά με κόκκους καφέ και η επεξεργασία που γίνεται στο στομάχι τους λέγεται πως χαρίζει στον κόκκο υπέροχα αρώματα. Θα τις δοκίμαζες;

coffee_tasting

7. Κάν’ το όπως οι coffee connoisseurs

Οι γευσιγνώστες του καφέ καταπίνουν δυνατά και έντονα την κάθε γουλιά, κάνοντας έναν ήχο παρόμοιο με σφύριγμα. Έτσι, ενεργοποιούν κάθε σημείο του στόματός τους, ώστε να τον γευτούν με κάθε τρόπο και να ξυπνήσουν όλα τα αρώματά του. 

wine_tasting

8. Σου θυμίσαμε κρασί μήπως;

Αν θες να ξέρεις, ο καφές έχει περισσότερα αρωματικά χαρακτηριστικά από το κρασί. Για την ακρίβεια, στον καφέ μπορείς να βρεις γύρω στα 1500, ενώ στο κρασί μόλις 200. 

Coffee Island's espresso coffee.

9. Απόλαυσέ τον γρήγορα!

Η γεύση του καφέ λένε πως χάνεται, όσο περνάει η ώρα, έως και 70%. Τους coffee snobs-geeks τους εμπιστευόμαστε και ξέρουμε ότι πίνουν το εσπρεσάκι τους σε ιταλικό στυλ. Ίσως η γεύση του freddo σου να χάνεται λιγάκι μετά από ώρα, αλλά εμάς μας αρέσει να απολαμβάνουμε και αργά την καφεδάρα μας, όσο βολτάρουμε. 

johann_sebastian_bach

10. Αφιερωμένο στον καφέ

Όπως πολλά τραγούδια έχουν φτιαχτεί για τις μεγάλες αγάπες, έτσι και ο Μπαχ, ναι ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, έγραψε το 1735 ένα κομμάτι αφιερωμένο στον καφέ, το οποίο ονομάζεται Coffee Cantana.

my_coffee_island_app

Mην ξεχνάς…

Αν σε ξετρελαίνει η γνώση γύρω από τον καφέ, βρες την καθημερινή σου καφεδοενημέρωση αλλά και super λιχουδιές και προσφορές, ακολουθώντας μας στα Social Media, αλλά και κατεβάζοντας το My Coffee Island APP.