Οι εξερευνητές του καφέ δεν εφησυχάζονται ποτέ και συνεχίζουν να κατακτούν νέες γεύσεις και αρώματα. Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε στη Nicaragua και φέραμε τον νέο Single Estate που θα σε συναρπάσει!

The Nicaragua Forest

AΣ ΣΕ ΞΕΝΑΓΗΣΟΥΜΕ…

Βρισκόμαστε λοιπόν στη φάρμα Samaria, στην περιοχή San Fernando, βορειοδυτικά της Νικαράγουα. Σε μία περιοχή που η ενασχόληση με τον καφέ είναι μια σχέση πολλών χρόνων και κουβαλά μεγάλη ιστορία πίσω της.

Beans on a man's hand from Samaria

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ PERALTA;

Εδώ, η οικογένεια του Octavio Peralta, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους διαφορετικούς και εξωτικούς καφέδες που προσφέρει, καλλιεργεί αξιοσημείωτες ποικιλίες. Η επιλογή του μέρους δεν είναι καθόλου τυχαία…

Paralta's family forest

ΕΔΑΦΟΣ

Το έδαφος είναι εξαιρετικά γόνιμο και θεωρείται μία από τις ιδανικότερες τοποθεσίες για παραγωγή, λόγω της πλούσιας βλάστησης και της άγριας ζωής που προκύπτουν από τις συχνές βροχοπτώσεις. Ο φυσικός αυτός οικότοπος, συμβάλει σημαντικά στο γευστικό προφίλ του καφέ. Σημαντική λεπτομέρεια επίσης αποτελεί το υψόμετρο, το οποίο είναι στα 1320-1450m.

Coffee Cups filled with Nicaragua Coffee

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΚΚΟΥ

Ο καφές Nicaragua είναι μια έκρηξη αρωμάτων από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και καραμέλα. Η υφή του είναι μοναδικά βελούδινη και η επίγευσή του γλυκιά, λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής επεξεργασίας από την οποία περνά.

A hand touches the coffee beans

ΜΕΘΟΔΟΣ HONEY

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται Honey και χρησιμοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως δεν αφαιρείται όλο το περίβλημα κατά την αποξήρανση των καρπών, με αποτέλεσμα ο καφές να εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο γευστικά.

«ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ»

Ο Nicaragua By Peralta, είναι ένας specialty 100% Arabica καφές, τον οποίο μπορείς να αποκτήσεις σε συσκευασίες των 200g (κόκκοι) από το Καφεκοπτείο, αλλά και να τον απολαύσεις στο espresso bar μας, με omni-roast προφίλ ψησίματος που τον καθιστά ιδανικό για καφέ Espresso αλλά και Φίλτρου!

Man Holding A Reusable Cup of Nicaragua Coffee

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟΝ!

Τι μένει να κάνεις; Μα φυσικά να «πάρεις μια γεύση» του με κάθε τρόπο και να ξυπνήσεις τους γευστικούς σου κάλυκες με μία ακόμη νέα εμπειρία, που αξίζει σε κάθε proud coffee maker και drinker!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ

Και μην ξεχνάς… Μπορείς πάντα να κάνεις δικά σου Coffee Island προϊόντα πιο άμεσα και εύκολα από ποτέ, μέσω του My Coffee Island APP! Απλώς κατέβασέ τo εδώ.