Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από μία Χριστιανική γιορτή! Είναι στιγμές γεμάτες χαμόγελα, ηλιόλουστες ημέρες, αρώματα και φυσικά… γευστικές απολαύσεις.

EASTER_LABADA

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

Το Πάσχα ακολουθούμε αρκετά πιστά τα ήθη και έθιμα και κάθε οικογένεια χτίζει τις δικές της στιγμές και παραδόσεις γύρω από αυτά. Πόσα όμως ξέρεις στην πραγματικότητα για το Πάσχα που τόσο λατρεύεις;

MAGIRITSA

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε επακριβώς πώς γιόρταζαν την Κυριακή του Πάσχα τα αρχικά μέλη της Χριστιανικής εκκλησίας, αλλά η δική μας παράδοση πλέον, έχει μεγάλα τραπέζια και πολύ φαγητό!

EASTER_TRADITIONAL_FOOD

ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι εκκλησίες της Μικράς Ασίας ακολουθούσαν την αρχαία ιωάννεια «τεσσαρεσκαιδεκατική» πρακτική, τηρώντας σε ετήσια βάση το “Μυστικό Δείπνο” την ίδια ημερομηνία με το Πάσχα των Εβραίων. Το Χριστιανικό Πάσχα πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στο Εβραϊκό Πεσάχ, που σημαίνει Διάβαση και από εκεί λέγεται πως πήρε και την ονομασία του. 

TRADITIONAL_DINNER

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Το Πάσχα και στην Εβραϊκή θρησκεία είναι συνδεδεμένο με την έννοια της απελευθέρωσης. Οι Εβραίοι γιορτάζουν τη διάβασή τους από την Ερυθρά θάλασσα και την απελευθέρωσή τους από τη φαραωνική δουλεία, ενώ οι Χριστιανοί γιορτάζουν την ανάσταση του Χριστού και την απελευθέρωσή τους από την αμαρτία και το θάνατο.

SUNSET CHURCH

ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στον εορτασμό του Πάσχα, αφορά τη σημαντικότητα που δίνουν στον θάνατο και την ανάσταση οι 2 εκκλησίες. Η Ορθόδοξη φαίνεται να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάσταση του Κυρίου, ενώ η Δυτική στον θρήνο για τον θάνατό του κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας

RED EGG CHALLENGE

ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Στην Ανάσταση που εμείς γνωρίζουμε, το χαρμόσυνο μήνυμα ακολουθείται από το «φιλί της αγάπης» κι έπειτα το τσούγκρισμα των αυγών. Στη συνέχεια το τραπέζι στρώνεται και η μαγειρίτσα γίνεται το κεντρικό γεύμα που υποδέχεται την Ανάσταση, προετοιμάζοντάς μας για το σούβλισμα της Κυριακής!

EASTER EGGS NEST

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Μπορεί η συνεχής μάχη «Πάσχα ή Χριστούγεννα» να μας διχάζει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως το Πάσχα μας ανανεώνει, μας δίνει χαρά και αποτελεί ένα διάλειμμα για να χαρούμε τη φύση και την άνοιξη.

Drinking Coffee Island at home

ΔΩΡΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΑΣΧΑ

Και φυσικά, τα Coffee Island δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτές τις στιγμές σου, γεμίζοντας το χώρο με πασχαλινά αρώματα και άλλα αλμυρά και γλυκά συνοδευτικά, χρηστικά αντικείμενα μέσω συνθέσεων δώρων για κάθε Proud Coffee Maker αλλά και ξεχωριστά χαρμάνια.

COFFEE ISLAND'S WEBSITE

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βρες επίσης Διαγωνισμούς και Quiz, που θα σε ταξιδέψουν στα πασχαλινά αρώματα και τις παραδοσιακές γεύσεις, στα ήθη και στα έθιμα κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Παίξε και διεκδίκησε συνδυασμoύς προϊόντων Coffee Island, δίνοντας απλώς την απάντησή σου με comment κάτω από το post της ημέρας. Κι αν θες να συμμετάσχεις στο Quiz Easter edition, βρες «Ποιος συνδυασμός δώρου σου ταιριάζει;» και κάνε δικά σου όσα πασχαλινά δώρα επιθυμείς με έκπτωση 10%.

COFFEE ISLAND GIFT BOX

ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Και όχι μόνο… Χάρισε στους αγαπημένους σου παραδοσιακές στιγμές απόλαυσης γεμάτες δώρα, με τη δυνατότητα Coffee Mates. Παράγγειλε μέσω My Coffee Island APP+WEB, συμπλήρωσε τα στοιχεία του αγαπημένου σου προσώπου, προπλήρωσε και ο συνδυασμός δώρου που ετοίμασες για εκείνον θα φτάσει μαζί με μία κάρτα που θα γράφει το μήνυμα αγάπης που του στέλνεις! Γιατί η απόσταση δεν έχει σημασία για όσους αγαπάς!