Στα βουνά της Ινδονησίας οι ντόπιοι μικροκαλλιεργητές προστατεύουν τη φύση και εκείνη τους προσφέρει έναν καφέ με σπάνια γνωρίσματα.

Υπάρχουν ορισμένα μέρη του πλανήτη στα οποία πηγαίνεις μόνο μέσα από τη γεύση του καφέ. Καθώς απολαμβάνεις τα μοναδικά αρώματα ενός single estate, μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να ακολουθήσεις αντίστροφα ένα ταξίδι που ξεκινά από το φλιτζάνι σου και φτάνει σε μέρη μακρινά, εκεί όπου ο δυτικός πολιτισμός δεν έχει εξαπλωθεί και η γη αποτελεί την απόλυτη πηγή ζωής. Αυτή τη γη αγκαλιάζουν με σεβασμό οι γηγενείς και την καλλιεργούν με κύριο εργαλείο τα ίδια τα χέρια τους.

Εμείς στην Coffee Island ως γνήσιοι coffee explorers λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα εδάφη, φάρμες και καλλιέργειες όπου οι κόκκοι του καφέ συγκεντρώνονται κάθε φορά σε μια πολύτιμη σοδειά γεμάτη από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που της προσφέρει το έδαφος και το ξεχωριστό κλίμα.

Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε στη μακρινή Ινδονησία. Στην ξεχωριστή αυτή χώρα που αποτελείται από 18.000 νησιά, κατοικείται από 300 περίπου φυλές (!) και δε θυμίζει σε τίποτα τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε. Εκεί, στο όρος Gayo, βορειοδυτικά της χώρας βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες φυτείες Arabica στη νοτιοανατολική Ασία και καλλιεργούνται μερικοί από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο.

2 new single estate coffees

Οι ντόπιοι καλλιεργητές είναι μικροί φαρμιέρηδες που αγαπούν τη γη με έναν τρόπο πρωτόγονο και αγνό γι’ αυτό και φροντίζουν να προστατεύουν το οικοσύστημα με όλες τους τις δυνάμεις. Σε εκείνα τα μέρη οι άνθρωποι νιώθουν βαθιά τη σύνδεση με τη Μητέρα Φύση και γνωρίζουν ότι μόνο αν τη διαφυλάσσουν θα μπορεί κι εκείνη να τους χαρίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώνουν τα καφεόδεντρα της φάρμας τους και μάλιστα έτσι ώστε να διατηρούνται τα ιδιαίτερα γευστικά προφίλ του καφέ που παράγουν.

Ακούγεται λίγο μακρινό από τον σύγχρονο δυτικό τρόπο ζωής, αλλά πάλι αυτό είναι που κάνει τους Single Estate καφέδες μας να ξεχωρίζουν. Η φροντίδα των μικροκαλλιεργητών, η ιδιαιτερότητα του εδάφους, η αγνότητα της φύσης και το μοναδικό κλίμα που παραμένει ανεπηρρέαστο από την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτοί οι καφέδες με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά είναι που συνθέτουν τη σειρά Single Estates της Coffee Island και σε αυτούς έρχεται να προστεθεί ο Indonesia Sumatra.

Ένας καφές που χάρη στα επίπεδα θερμοκρασίας της περιοχής περνάει από semi washed επεξεργασία και προσφέρει ένα σπάνιο αρωματικό προφίλ με φράουλα, γλυκόριζα και ζαχαροκάλαμο. Ο Indonesia καλλιεργείται από μια κοινότητα 500 μικροκαλλιεργητών που κατοικούν στα χωριά της περιοχής και όλοι έχουν έναν κοινό στόχο· να βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα του καφέ που παράγουν, με πρώτη τους προτεραιότητα τη διατήρηση του οικοσυστήματος ώστε η περιοχή να παραμένει ιδανικό έδαφος για την καλλιέργεια καφεόδεντρων.

INDONESIA καφές τον κρατάνε δύο άτομα

Ναι, εδώ οι φαρμιέρηδες τιμούν τη γη τους και μπορούν να είναι υπερήφανοι για τους κόκκους καφέ που συλλέγουν. Κι εμείς είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε πλέον στο Καφεκοπτείο και το Espresso Bar των Coffee Island τον Indonesia Sumatra. 100% Specialty Arabica με γεύση μοναδική, αυτός ο Single Estate καβουρδίζεται με την τέχνη του artisan roasting που γνωρίζουμε πολύ καλά για να δώσει ένα εξαιρετικό φλιτζάνι espresso ή μια κούπα καφέ φίλτρου με πλούσια αρώματα.

Κι επειδή ξέρουμε ότι οι αυθεντικοί coffee lovers είναι και φανατικοί coffee makers, με τις συσκευασίες 200γρ του Καφεκοπτείου μας μπορείς να πάρεις στο σπίτι σου τους εξαιρετικούς κόκκους του Indonesia Sumatra και να απολαύσεις στον χώρο σου τη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρουν.

Μια εμπειρία που σε μεταφέρει στη μακρινή Ινδονησία και αποκαλύπτει μέσα από τα αρωματικά και γευστικά γνωρίσματα του νέου μας Single Estate για ακόμα μια φορά ένα μικρό θαύμα της φύσης που γίνεται καθημερινή συνήθεια!