Ένα από τα δυσκολότερα «Αντίο», είναι αυτό που λέμε στις καλοκαιρινές διακοπές. Τέρμα οι ξαπλώστρες, οι όμορφες ελληνικές παραλίες και τα κοκτέιλ στο beach bar. Σεπτέμβρης σημαίνει επιστροφή στην καθημερινότητα και την κανονικότητα: δουλειά, παιδιά, σχολείο, φροντιστήρια, μαθήματα ή εξεταστική. Ό,τι κι αν έρχεται μαζί με τον ερχομό του φθινοπώρου, σίγουρα απαιτεί ενέργεια και ταυτόχρονα καλή διάθεση.

coffee_capsule

Βήμα πρώτο: Πρωινό ξύπνημα

Ακούγεται τόσο δύσκολο όσο είναι και στην πραγματικότητα; Είτε έχεις να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο είτε να ετοιμαστείς ο ίδιος για να πας στο γραφείο, το ξυπνητήρι είναι εκεί για να σου θυμίσει ότι το καλοκαίρι τέλειωσε και… ο καφές είναι εκεί για να κάνει αυτή τη μετάβαση ευκολότερη.

Άνοιξε, λοιπόν, τη μηχανή και άσε τα αρώματα του καφέ να πλημμυρίσουν την κουζίνα σου. Αν είσαι πιο παραδοσιακός τύπος, βάλε την εσπρεσιέρα στο μάτι και ετοίμασε τον πρώτο καφέ της μέρας, που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Από τις specialty κάψουλες, τους Single Estate 100% Arabica, μέχρι και τον φίλτρου, μπορείς να επιλέξεις εσύ πώς θα ξεκινάς τη μέρα σου. Βάλε πάγο στο ποτήρι σου και φτιάξε μόνος σου παγωμένο φίλτρου και Freddo Espresso ή χτύπα το αφρόγαλα και μέσα σε 1’ θα απολαμβάνεις Freddo Cappuccino. Δεν έχεις μηχανή; Κανένα πρόβλημα, παράγγειλε και μέχρι να ντυθείς, ο specialty καφές σου θα βρίσκεται στην πόρτα σου.

girls_lauphing

Βήμα δεύτερο: Η καθημερινή ρουτίνα

Δεν μπορείς να συνηθίσεις με τίποτα πόση ώρα πρέπει να διαβάσεις για εξεταστική, την επιστροφή στο γραφείο ή πόση ουρά έχει η τράπεζα; Και όλα αυτά ενώ έξω κάνει ακόμα ζέστη; Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα παγωμένο ρόφημα, για να νιώσεις καλύτερα. Θα σε δροσίσει και σίγουρα θα σε γεμίσει με όμορφα συναισθήματα. Η ευχάριστη γεύση, άλλωστε, είναι γνωστό ότι φτιάχνει τη διάθεση. Ένα sorbetto, ένα milkshake ή μια κρύα σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για να γεμίσει η μέρα σου με όμορφες γεύσεις και άρα με θετικά vibes. Αμέσως, η ανάμνηση της παραλίας, της ξαπλώστρας και της χαλάρωσης θα «ζωντανέψει» μπροστά σου.

girl_yoga

Βήμα τρίτο: Γυμναστική

Γυμναστήριο, γιόγκα ή χορός, όποιο κι αν είναι το χόμπι σου, σίγουρα μετά την καλοκαιρινή κραιπάλη, είναι σαν να ξεκινάς πάλι από την αρχή. Γι’ αυτό, επίλεξε granita tea! Ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, τους αρέσει η άσκηση και δεν μπορούν να αποχωριστούν το παγωμένο αυτό ρόφημα.

Τι προτείνει ο barista; Αν μόλις τέλειωσες το απαιτητικό workout σου, διάλεξε το Exotic Harmony, που προσφέρει αρμονία με 100% εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και ιβίσκου. Αν θέλεις να διατηρήσεις την ισορροπία που σου προσφέρει η γιόγκα, συνέχισε με το Lime Balance. Η έντονη γεύση του ginger και του lime εξισορροπείται από την ηρεμία που προσφέρει το εκχύλισμα λευκού τσαγιού. Τέλος, μετά το μπαλέτο, το χιπ χοπ, την ενόργανη ή όποιο άλλο ρυθμικό χόμπι έχεις, επίλεξε το Strawberry Twist. Ένας «χορός» από διαφορετικές γεύσεις ξεκινώντας με την δροσιστική φράουλα που συνδυάζεται με το elderberry, τον χυμό acerola και το εκχύλισμα τσαγιού Rooibos.

Μην ξεχνάς…

Το καλοκαίρι μπορεί να αποτελεί μια ανάμνηση, αλλά η καθημερινότητά μας φτιάχνει με τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Specialty καφές και μοναδικά δροσιστικά ροφήματα θα κάνουν την επιστροφή στη δουλειά και το σχολείο πολύ πιο ευχάριστη.

girls_in_coffee_store