Ήρθε το Πάσχα! Μπορεί φέτος να μην κάτσεις με την οικογένεια γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι να το απολαύσεις, αλλά θα έχεις πάντα τις αναμνήσεις από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Γλυκές μυρωδιές από κουλούρια και τσουρέκια να σιγοψήνονται στον φούρνο και να σου σπάνε τη μύτη! Ταυτόχρονα, όμως θυμάσαι να ψήνεται και κάτι ακόμα. Η ένταση του αρώματός του πλημμύριζε πάντα τον χώρο και σε ξυπνούσε! Η γιαγιά θα σου έλεγε καλημέρα και θα σε ρωτούσε “Θες καφέ;” Και… με τη λέξη καφέ, εννοούσε πάντα τον ελληνικό!

Στο φλιτζάνι “βλέπουμε” το μέλλον σου…

…που δεν είναι άλλο, από το ότι μέχρι το τέλος αυτού του blog θα γνωρίζεις όλα τα μυστικά για τον τέλειο ελληνικό! Ακριβώς όπως τον φτιάχνουν οι γονείς και οι παππούδες σου, ακριβώς όπως τον θέλεις εσύ. Ο ελληνικός  μπορεί να έχει τους δικούς του κανόνες, τη δική του ιεροτελεστία και απαράβατες αρχές, αλλά χρειάζεται πάντα και κάτι από εσένα. 

Coffee Island's special ibrik coffee package on a table.

Έχεις αυτό το… κάτι παραπάνω;

Δηλαδή, έχεις ταλέντο και μεράκι; Ο τέλειος ελληνικός απαιτεί λεπτές κινήσεις και υπομονή για να φουσκώσει και ταυτόχρονα σωστό timing για να τον βγάλεις τη στιγμή που πρέπει. Όλα αυτά απαιτούν skills που με συνεχή προσπάθεια θα καταφέρεις να καλλιεργήσεις. Μην απογοητευτείς αν αποτύχεις στην αρχή, γιατί η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως! Συνέχισε να προσπαθείς. 

Coffee island's traditional, special and dark blends.

Ποιοτική πρώτη ύλη για… “πρώτο” καφέ!

Ο τέλειος ελληνικός θέλει και τέλειο χαρμάνι. Βρες το χαρμάνι που σου ταιριάζει στο Καφεκοπτείο μας. Άνοιξε το σακουλάκι, αφέσου στα αρώματά του καφέ, γεύσου το αποτέλεσμα και βρες το blend που σου ταιριάζει.

People enjoying their breakfast with Coffee Island's special ibrik coffee

Ελληνικός και φιλοξενία: το καλύτερο δίδυμο.

Έχεις καλεσμένους στο σπίτι; Σέρβιρε τον ελληνικό με ένα ποτήρι κρύο νερό! Οι παλιοί λένε ότι αυτή η κίνηση κρύβει μέσα της τη χειρονομία “της έγνοιας και της φροντίδας”. Ακόμα, μπορείς να προσφέρεις ένα λουκούμι ή γλυκό του κουταλιού, για να τους… γλυκάνεις ακόμα πιο πολύ. Κάτι ήξεραν οι παππούδες μας που το έκαναν.

Coffee Island's traditional ibrik coffee

Πρόσεχε μη σου καεί!

Γιατί κάθεται η γιαγιά μας πάνω από το μπρίκι; Για να μην της καεί ο καφές! Ένα μικρό hack για να τον σιγοβράσεις και να μην τον κάψεις, είναι να διατηρήσεις χαμηλή φωτιά ή θερμοκρασία και να περιμένεις υπομονετικά μέχρι να φουσκώσει. 

Coffee Island's special ibrik coffee.

Μερακλίδικο καϊμάκι: Το μυστικό που περιμένεις με αγωνία!

Και ναι, έφτασε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σου, πώς πετυχαίνεις το τέλειο καϊμάκι. Δεν είναι κάποια μυστική φόρμουλα ούτε κάποια συνταγή που κανείς δεν ξέρει. Όλα κρίνονται στις μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ήξερες ότι χρειάζεσαι αναδευτήρα; Φυσικά, το κουταλάκι είναι η εύκολη λύση, μα δεν είναι και η σωστή.
Έπειτα, το μπρίκι με στενό λαιμό θα κάνει τη διαφορά. Τέλος, ρίχνουμε τον καφέ από χαμηλά στην κούπα και όχι από ύψος, όπως πολλοί πιστεύουν.

A man pouring ibrik coffee in a mug.

Μην ξεχνάς…

Ανακάλυψε το χαρμάνι που σου ταιριάζει από το Καφεκοπτείο μας. Ο online barista μας βρίσκεται στην… οθόνη σου για να σε βοηθήσει να διαλέξεις.

Ήρθε πια η στιγμή να προσφέρεις εσύ έναν ζεστό, μερακλίδικο και παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη γιαγιά, στον παππού ή στους γονείς σου. Θα δεις την υπερηφάνεια στα μάτια τους!