Από μικρά παιδιά, ψάχναμε τρόπους να προκαλέσουμε τους φίλους μας. Είτε ήταν για να τους ρεζιλέψουμε είτε για να “μετρήσουμε” ποιος είναι πιο θαρραλέος, άθελά μας δημιουργούσαμε challenges στα οποία ο ένας έπρεπε να ξεπεράσει τον άλλον.

Αυτά τα στιγμιότυπα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα θυμόμαστε και γελάμε.

Σήμερα κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, με τη μόνη διαφορά ότι… το μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο: δεχόμαστε την πρόκληση, τραβάμε τον εαυτό μας να φέρνει σε πέρας το κάθε challenge κι έπειτα μοιραζόμαστε τη στιγμή στο Tik Tok και το Instagram.

…άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις ποιο challenge μπορεί να σε κάνει viral!

Εσύ τι τύπος challenger είσαι;

Dog and cat challenge.

Οι “τα παιδιά μου είναι τα σκυλιά και τα γατιά μου”.

Τι πηδούν πάνω από τείχη από χαρτιά υγείας –είχαμε πολλά στην καραντίνα– στο Level-Up Challenge, τι χορεύουν στα δύο πόδια – κάποια χορεύουν καλύτερα κι από εμάς, τι κοιμούνται απλώς –λες και δεν έχουμε ξαναδεί κατοικίδιο να κοιμάται– οι ιδιοκτήτες τους τα ανεβάζουν και δείχνουν πόσο έξυπνα ή πόσο αστεία είναι. Αυτή είναι η πιο γλυκιά πλευρά των challenges! 

Couples challenge.

Οι… “συνοδεύομαι”.

Και ναι, μιλάμε για τα ζευγάρια. Είτε τα έβλεπες και γελούσες είτε τα θεωρούσες cute είτε έκανες σαν τον Σκρουτζ λίγο πριν τον επισκεφτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων όποτε έβλεπες Couples Challenge, οφείλεις να παραδεχτείς ότι κάποια ήταν ευρηματικά. Έβαλαν τα ρούχα τους ανάποδα στο Flip the Switch Challenge, έκαναν φάρσες ο ένας στον άλλον, όπως στο Neck Crack Challenge – όπου έκαναν πως σπάει ο λαιμός τους… είδαμε μέχρι και κοπέλες να σκαρφαλώνουν πάνω στο αγόρι τους στο Koala Challenge. Τα ζευγάρια –ακόμα και τα διάσημα– βρήκαν έναν τρόπο να κάνουν πράγματα μαζί μέσα και έξω από το σπίτι και να τα μοιράζονται με όλους μας. 

Old man doing a dancing challenge.

Οι “και… χορεύω χορεύω”.

Όλοι μας βγάλαμε τον χορευτή που κρύβαμε μέσα μας. Τι ακούσαμε latin κομμάτια, τι μάθαμε χιπ χοπ, τι καταλάβαμε ότι ο χορός δεν είναι το φόρτε μας, δεν το βάλαμε κάτω. Είτε μόνοι είτε με παρέα είτε με τον αγαπημένο μας, μάθαμε τις χορογραφίες που κυκλοφορούσαν στα social media και γίναμε για λίγο stars της πίστας, από το σαλόνι ή το μπαλκόνι μας. Ε, κάποιοι πιο τολμηροί τράβηξαν τα video τους ακόμα και στον δρόμο, την πλατεία της περιοχής τους ακόμα και στην… πυροσβεστική. Και ναι, το Blinding Lights του Weekend έγινε challenge από την πυροσβεστική της Lymm στην Αγγλία.

Woman and man doing a challenge.

Οι “υπέρμαχοι της αλήθειας”.

Από το Couples Challenge όπου ζευγάρια –ή και φίλοι– απαντούσαν σε ερωτήσεις για τη σχέση τους, μέχρι το Flour Challenge όπου η μαμά βάζει το κεφάλι των παιδιών της μέσα στο αλεύρι σε κάθε ερώτηση, ανάλογα με το ποιο παιδί είναι η… απάντηση, μάθαμε πολλά για τα άτομα που μας περιτριγυρίζουν. Κυρίως, μάθαμε ποιον θεωρεί περισσότερο τεμπέλη η μαμά μας! 

Barbie girl challenge.

Οι “challenge = statement”.

Ένα από τα τελευταία αγαπημένα είναι το “Barbie Girl Challenge”. Οι κοπέλες βάφονται πρώτα σαν την barbie κι έπειτα δείχνουν τον δικό τους χαρακτήρα μέσα από το μακιγιάζ τους, τραγουδώντας “Ain’t your barbie, no”. Αυτός είναι ένας όμορφος και glamorous τρόπος για να περάσεις το δικό σου μήνυμα και ταυτόχρονα να κάνεις κάτι fun! 

Women doing a gym challenge.

Οι “gym freak από το σπίτι”.

Τα γυμναστήρια μπορεί να έκλεισαν, η γυμναστική όμως στο σπίτι πήρε τα πάνω της. Και την ακολούθησαν πολλά challenges. Το Plank Challenge, το Stand-Up Challenge και γενικότερα όλα τα Fitness Challenge, που έγιναν viral μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσο δεν είχαμε γυμναστεί στη ζωή μας, γυμναστήκαμε για τα challenges! 

Group of friends doing a challenge.

Οι “ωπ, καινούριο challenge είναι αυτό”;

Έκαναν το Dolly Parton Challenge, το 2020 challenge, όπου ανέβαζαν πώς νόμιζαν ότι θα είναι το 2020 και πώς είναι τελικά, ανέβασαν ακόμα και φωτογραφία τους από όταν ήταν μωρά. Αυτός ο τύπος challenger είναι, σχεδόν, όλοι εμείς! 

Two people doing a funny challenge.

Η πρόκληση μάς κλείνει το μάτι!

Τι είναι αυτό που μας κάνει να πούμε “Challenge accepted”; Είναι τόσο απλός ο λόγος όσο το ότι ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα; Μήπως είναι επειδή το κάνουν όλοι, ακόμα και οι celebrities; Πρόκειται για έναν νέο fun τρόπο διασκέδασης στο σπίτι ή μήπως είναι απλά ένα ακόμα trend που θα χαθεί μόλις εμφανιστεί το επόμενο; 

Για τον καθένα, οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε challenge είναι ιδιαίτερο και μοναδικό, είναι αυθόρμητο και μας βγαίνει φυσικά. Μερικά μάλιστα συνδυάζονται με κάποιον καλό σκοπό και σίγουρα μας κάνουν να γελάμε και να θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια, που κάναμε αυτό που νιώθαμε χωρίς ενοχές και ντροπές.

Coffee Island's Cheese Tea mustache challenge.

Μην ξεχάσεις…

Μπορεί να έχουμε έναν μήνα ακόμα για το Movember, όπου οι άντρες αφήνουν μουστάκι για καλό σκοπό, αλλά από 25/9 έως και 30/9 μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου μουστάκι είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα και να κερδίσεις πλούσια δώρα. Πιες ένα Cheese Tea, βγάλε μια selfie έχοντας μουστάκι από την κρέμα με τυρί και ανέβασε Instastory με tag @Coffee_Island_Official και hashtag #Mustache_Challenge