Ήξερες ότι… υπάρχουν πολλά που δεν ξέρεις για τον καφέ που απολαμβάνεις κάθε μέρα; Μπορεί να νομίζουμε ότι το να γνωρίζουμε το όνομά του και τον τρόπο που προτιμάμε να τον απολαμβάνουμε, είναι αρκετό. Ωστόσο, όπως κάθε γευστικός θησαυρός, έτσι και ο καφές έχει πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά, που κάνουν την εμπειρία ενός Coffee Lover ακόμα πιο απολαυστική.

Ξεσκονίζουμε λοιπόν τις γνώσεις μας και ετοιμαζόμαστε να σε μυήσουμε σε έναν μοναδικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, σ’ αυτόν του καφέ, αλλά και του Freddo Espresso και του Freddo Cappuccino. 

Landscape at Ethiopia.

1. Ένα γευστικό θαύμα της φύσης. Αν δεν το κατάλαβες ακόμα, μιλάμε για το καφεόδεντρο που μας χαρίζει το φρούτο του καφέ. Ναι, καλά διάβασες! Ο καφές είναι φρούτο και μάλιστα, πρόκειται για έναν κόκκινο στρογγυλό καρπό στο μέγεθος του κερασιού. 

Coffee fruit

Το φυτό του καφέ είναι ένας αειθαλής θάμνος, που κατατάσσεται στο γένος Κοφέα (Coffea) και είναι μέλος της βοτανικής οικογένειας Ρουβικοειδών (Rubiaceae). Διάσημα μέλη αυτής της οικογένειας; Η Coffea Arabica και η Coffea Canephora, ή αλλιώς Robusta.

A man smelling coffee beans

2. Ένας καρπός, 800 αρώματα και γεύσεις. Η χαρακτηριστική πολυπλοκότητα ενός ροφήματος καφέ υφαίνεται από τα διαφορετικά αρωματικά και γευστικά στοιχεία, που δημιουργούν μια ολιστική εμπειρία απόλαυσης. Δημιουργείς, μυρίζεις και φυσικά, γεύεσαι. 

Coffee Island's coffee machine

3. Ένταση δε σημαίνει περισσότερη καφεΐνη. Fun Fact: Μια κούπα φίλτρου μπορεί να έχει περισσότερη καφεΐνη από έναν espresso. Καθώς πρόκειται για μια ουσία διαλυτή από το νερό, όσο περισσότερο διαρκεί η εκχύλιση τόσο περισσότερη καφεΐνη έχει ο καφές.

Coffee Island's baristi.

4. Espresso σημαίνει… «όταν κάτι βγαίνει με φόρα μέσα από κάτι άλλο». Οι Ιταλοί ήξεραν τι έλεγαν, αφού αυτό που κάνει τον καφέ σου τόσο ξεχωριστό, είναι το ότι κατά την εκχύλιση χρησιμοποιείται πίεση που «σπρώχνει» το νερό μέσα από τον καφέ, για να «τρέξει» το ρόφημα.  

Coffee Island's espresso coffee.

5. Το μυστικό είναι στην κρέμα! Η κλασική καφετί κρέμα του espresso, που τον ξεχωρίζει από κάθε άλλο καφέ, μπορεί να πει πολλά για το ρόφημα που απολαμβάνεις. Μπορείς να κρίνεις από το αν ο καφές έχει εκχυλιστεί για υπερβολικά πολλή ή λίγη ώρα, μέχρι το πόσο φρέσκοι είναι οι κόκκοι και αν είναι έτοιμος για σερβίρισμα ή πρέπει να κάνεις μια δεύτερη προσπάθεια. 

Coffee beans

6. Μία δόση espresso, 42 κόκκοι καφέ. Ή στο περίπου τέλος πάντων. Σου φαίνονται πολλοί ή λίγοι;

Coffee Island's ibrik decaf coffee.

7. Απόλαυσε χωρίς συμβιβασμούς, αφού ο καφές σου μπορεί να είναι decaf με έναν εντελώς φυσικό τρόπο. Με τη Natural Liquid Carbon Dioxide Coffee Decaffeination Process, ή αλλιώς Φυσική Μέθοδο Αποκαφεϊνοποίησης με Υγρό Διοξείδιο του Άνθρακα ο καφές σου γίνεται… deCO2ffεε.

Coffee Island's delicious freddo cappuccino.

8. Αλλά και… απόλαυση χωρίς ενοχές. Γιατί μπορεί ο Freddo Espresso να έχει μόνο 23,9 θερμίδες, αλλά και ο Freddo Cappuccino δεν πάει πίσω. Φαινομενικά μπορεί να φαίνεται ότι πρόκειται για έναν καφέ με πολλές θερμίδες, όμως στην πραγματικότητα έχει μόλις 50,5 θερμίδες με αφρόγαλα. Φτάνει, βέβαια, τις 310 θερμίδες όταν αντί για αφρόγαλα μπαίνει κρέμα.

A Coffee Island's baristi preparing a freddo cappuccino.

9. Ο Freddo Cappuccino είναι θέμα επιλογής! Και στα Coffee Island έχεις 4: το κλασικό αφρόγαλα με πλήρες γάλα, με ρόφημα σόγιας, με κρέμα, αλλά και με τη νέα vegan εναλλακτική πρόταση με χαμηλές θερμίδες και απίστευτη γεύση. 

Coffee Island's delicious freddo espresso.

10. Υπάρχει και… Greek Freddo Espresso! Εσύ φυσικά τον γνωρίζεις γιατί τον απολαμβάνεις καθημερινά. Ο τρόπος είναι ο γνωστός: χτυπάμε δύο δόσεις espresso και προσθέτουμε πάγο. Αντίθετα, ο κλασικός ιταλικός freddo espresso είναι απλώς espresso με πάγο ή… espresso που έχει παγώσει στο ψυγείο.

Coffee Island's new capsules.

Και μην ξεχνάς… 

Τώρα που ξέρεις ακόμα και τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Freddo σου, ετοιμάσου να τον απολαύσεις όπως εσύ θέλεις. Στα Coffee Island μπορείς να επιλέξεις την ποικιλία, το χαρμάνι, ακόμα και τη λευκή κρέμα του Freddo Cappuccino σου.

Αυτή η καλοκαιρινή απόλαυση είναι για όλους τους Coffee Lovers!