Coffee Island. Ο καφές έγινε επιστήμη. Γυρίζουμε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουμε τις καλύτερες ποικιλίες καφέ και να τις προσφέρουμε στους φίλους των Coffee Island. Σε αυτές τις περιπλανήσεις ανακαλύπτουμε νέους ανθρώπους, με άλλη κουλτούρα αλλά το ίδιο πάθος για το αγαπημένο μας προϊόν, τον καφέ. Τον καφέ όπως πρέπει να είναι!

Όχι πικρός και χωρίς γευστικό ενδιαφέρον για να κρύψει τις αδυναμίες του. Τον καφέ που είναι γλυκός, πολύπλοκος και γευστικός. Που θέλει κι αυτός το χρόνο που του αξίζει για να παρασκευαστεί. Που δεν είναι βιομηχανικό προϊόν για να έχει πάντα τα ίδια απολύτως χαρακτηριστικά μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά ένα γεωργικό προϊόν που μπορεί να επιφυλάσσει πάντοτε ευχάριστες εκπλήξεις.

tumblr_inline_nkqhp0sX9g1t6x6eg
Από την πλευρά μας, ως Coffee Island, λαμβάνουμε δείγματα, κάνουμε αμέτρητες γευστικές δοκιμές (cupping & sensorial analysis) ώστε να αξιολογήσουμε τον ωμό κόκκο και αναζητούμε πάντα τη βέλτιστη καμπύλη ψησίματος ώστε να αναδείξουμε τοκαλύτερο γευστικό προφίλ του καφέ που έχουμε στα χέρια μας ως πρώτη ύλη. Ομηχανολογικός εξοπλισμός των καφεκοπτείων Coffee Island και οι εκπαιδευμένοι κατά ταπρότυπα του SCAE barista των καφεκοπτείων μας ολοκληρώνουντον κύκλο του ποιοτικού καφέ που προσφέρουν τα Coffee Island.

Όμως, στην άλλη άκρη της γης υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν με πολύ κόπο και μεράκι για την πρώτη ύλη που θα λάβουμε εμείς στα χέρια μας, τους ωμούς κόκκους.

Δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην βιωσιμότητα των εκτάσεων που έχουν στα χέρια τους, στο εργατικό προσωπικό που απασχολείται στις φάρμες και στην τοπική κοινωνία. Εφαρμόζουν πρωτοποριακές μεθόδους που έχουν να κάνουν με τον τρόπο καλλιέργειας, συγκομιδής και επεξεργασίας των καρπών των καφεόδεντρων ώστε να δώσουν στους roasters την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη για επεξεργασία.

tumblr_inline_nkqhreC3wD1t6x6eg
Χωρίζουν τις εκτάσεις τους σε μικρά τεμάχια και στο κάθε ένα εφαρμόζουν διαφορετικές μεθόδους ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Αυτά τα τεμάχια αποδίδουν από 1-30 σακιά (bags) των 69 κιλών ωμού κόκκου. Ποσότητες δηλαδή περιορισμένες το γευστικό προφίλ των οποίων είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Άρα κάθε φορά υπάρχει κάτι νέο, κάτι ενδιαφέρον!

Μέσα από την παραπάνω περιπλάνηση γεννήθηκε ένα project με ένα βασικό στόχο! Να καταστήσει τον specialty καφέ προσιτό σε όλους! Να κάνει το premium προϊόν μαζικό.

Το project αυτό ονομάζεται MicroFarm Project® και αφορά στη διάθεση περιορισμένων ποσοτήτων καφέ (limited edition) από συγκεκριμένες φάρμες ανά τον κόσμο μέσω των καφεκοπτείων Coffee Island. Οι ποσότητες θα είναι διαθέσιμες και για παρασκευή  στο espresso bar των καφεκοπτείων Coffee Island (σε espresso ή φίλτρου με Hario V60) ή για το σπίτι.

Οι διαθέσιμες ποσότητες θα επαρκούν περίπου για 3-4 μήνες. Θα είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα, θα διατίθενται δηλαδή μόνο στα καφεκοπτεία Coffee Island για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Θα δίνονται πληροφορίες για τη φάρμα, το είδος του καρπού, τη μέθοδο επεξεργασίας του καρπού, την πιστοποίηση του καφέ, το προφίλ ψησίματος του καφέ και το γευστικό προφίλ του.

Μετά από την επιτυχημένη πορεία και την εξάντληση των αποθεμάτων του πρώτου καφέ Nicaragua Santa Maria de Lourdes, συνεχίσαμε με έναν ακόμα Specialty Coffee, τον Rwanda Gashonga Red Bourbon από την περιοχή Rusizi, στα δυτικά της Rwanda. Mέχρι σήμερα έχουν προστεθεί στα επιτυχημένα Microfarm Projects® μας, οι Ethiopia Yukro, El Salvador Vista Hermosa και Ethiopia Yirgacheffe Natural.

Και το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται… μείνετε συντονισμένοι!

Save

Save