Huehue

Waykan

tenango. Πόσες φορές χρειάζεται να το διαβάσεις για να μπορέσεις να το πεις; Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια διάσημη περιοχή στη Γουατεμάλα, που προφέρεται συνήθως “way-way-the-NAN-go”- και έχει ίσως την πιο δύσκολη ονομασία της χώρας. Ωστόσο, τα εδάφη της είναι άκρως φιλικά στην καλλιέργεια του καφέ και γι’ αυτό το 80% του πληθυσμού της ζει είτε άμεσα είτε έμμεσα από την καλλιέργειά του. Δεν το λες και μικρό ποσοστό αυτό. Το αντίθετο. Μέσα από το πρόγραμμα Regional Select οι μικροκαλλιεργητές έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις σοδειές τους, όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι, ώστε να αξιολογηθούν και να διατεθούν στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Regional Select δημιουργήθηκε με αυτόν ακριβώς τον στόχο. Να αναδείξει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά καλλιεργειών από διαφορετικές χώρες που χάρη στο μικροκλίμα της κάθε περιοχής προσφέρουν κόκκους με ένα ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Οι άνεμοι, η ποιότητα του εδάφους, η ηλιοφάνεια, το υψόμετρο, όλα είναι στοιχεία που συμβάλουν στα γευστικά χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τον καφέ κάθε περιοχής. Με βάση το γευστικό προφίλ, τη διαθεσιμότητα και την τιμή, το Regional Select βαθμολογεί κάθε καλλιέργεια και επιλέγει κάθε φορά κάτι μοναδικό!

Waykan

Ο Waykan είναι ένας ακόμα σπάνιος καφές που συμμετέχει στο Regional Select και έρχεται στα Coffee Island για να σε συναρπάσει με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Ο 28ος limited edition Microfarm καλλιεργείται στην Huehuetenango – ξέρεις αυτή με το όνομα που δεν προφέρεται – και προσφέρει μια γεύση που δεν θα ξαναϋπάρξει.

Waykan

Ένας ακόμα 100% specialty Arabica καφές με ένα όνομα ξεχωριστό αφού Waykan στη διάλεκτο των Μάγια Q’qnjobal σημαίνει «άστρο που λάμπει στον ουρανό τη νύχτα». Τυχαίο; Καθόλου! Ο Waykan διηγείται μια ξεχωριστή ιστορία για τους μικροκαλλιεργητές που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, άσχετα από το μέγεθος της φάρμας τους και να πουλήσουν μέσα από το Regional Select τους πολύτιμους κόκκους τους λαμβάνοντας όχι μόνο την αναγνώριση που τους αξίζει, αλλά και μια συνεχή ανατροφοδότηση ώστε να συνεχίζουν την παραγωγή του ιδιαίτερου καφέ τους. Και όλα αυτά μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο που εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά.

Waykan

Στα Coffee Island αυτές οι ιστορίες γίνονται γευστικές εμπειρίες που μοιραζόμαστε μαζί σου. Oι κόκκοι του Waykan συλλέγονται από διαφορετικές μικρές φάρμες, περνούν από υγρή επεξεργασία, καβουρδίζονται medium to dark όπως τους ταιριάζει και καταλήγουν σε φλιτζάνια γεμάτα αρώματα από σαγκουίνι, ψημένο αμύγδαλο και κρέμα καραμελέ.

Waykan

Μια σπάνια εμπειρία γεύσης που πρέπει να δοκιμάσεις για να δώσεις ένα διαφορετικό twist στην καθημερινότητά σου. Εμείς ως αυθεντικοί εξερευνητές του καφέ, ταξιδέψαμε στα μακρινά εδάφη της Γουατεμάλα, μάθαμε – ναι μάθαμε – να προφέρουμε την περιοχή Huehuetenango και από εκεί φέραμε τον Waykan. Μέσα από την τέχνη του artisan roasting που γνωρίζουμε πολύ καλά, σου προσφέρουμε μια ακόμα γευστική πρόταση που θα απολαύσεις από την πρώτη κιόλας γουλιά.

Το «άστρο που λάμπει στον ουρανό τη νύχτα» είναι η νέα πρόταση του Microfarm Project®. Ακούγεται σαν τίτλος ιστορίας, αλλά πάλι, κάθε καφές μας δεν είναι και μια ιστορία;