Η σοκολάτα είναι συντροφιά. Τα παγωμένα πρωινά πηγαίνοντας στο γραφείο, ή σε εξωτερικές δουλειές, αλλά και τις χειμωνιάτικες νύχτες μαζί με τους αγαπημένους μας, πλάι στο τζάκι αναζητούμε μία ζεστή σοκολάτα.

Στα ταξίδια που κάνουμε κατά τους χειμερινούς μήνες στο εξωτερικό, συχνά απολαμβάνουμε ένα ρόφημα σοκολάτας ή επισκεπτόμαστε γνωστές σοκολατοποιΐες. Ακόμη και όταν ταξιδεύουμε στο εσωτερικό της χώρας, στα ορεινά μέρη, αναζητάμε ένα ζεστό κακάο. Η Σοκολάτα αποτελεί την πρώτη επιλογή.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΖΤΕΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ» ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Πράγματι, οι Αζτέκοι και οι Μάγια ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τους σπόρους του κακάο για να κατασκευάσουν «σοκολάτα». Λάτρευαν το δέντρο του κακάο, γιατί το θεωρούσαν πηγή δύναμης και πλούτου.

ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

Το κακαόδεντρο ευδοκιμεί αποκλειστικά σε τροπικά μέρη, σε μια ζώνη 15-20 μοιρών βόρεια και νότια του Ισημερινού και η ζώνη αυτή ονομάζεται «ζώνη του κακάο». Οι χώρες που ανήκουν στη «ζώνη του κακάο» είναι η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, το Μεξικό, η Νικαράγουα, η Γουατεμάλα, η Κολομβία, τα νησιά της Καραϊβικής, η Τζαμάικα, η Μαλαισία, η Ινδονησία και η Σρι Λάνκα. Το κακάο καλλιεργείται επίσης στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Γκάνα, στη Νιγηρία και στο Καμερούν. Η συγκομιδή των καρπών του κακαόδεντρου γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Υπάρχουν δυο κύριες ποικιλίες κακάο και μια τρίτη που προήλθε από την ανάμειξη αυτών.

ποικιλίες κακάο

  • Το Criollo ή αλλιώς ο «πρίγκιπας του κακάο», είναι η πιο σπάνια και ακριβή ποικιλία.
  • Το Forastero είναι πιο συνηθισμένη ποικιλία, καλύπτει σχεδόν το 80% της παγκόσμιας παραγωγής.
  • Το Trinitario προκύπτει από την ανάμειξη των άλλων δύο συνδυάζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους.

ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΟΥΣ

Σοκολάτες από Βέλγιο, Ιταλία, ΑγγλίαΗ Ελβετία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όταν πρόκειται για Σοκολάτα. Μοναδική εμπειρία παραμένει το ταξίδι με το Swiss Chocolate Train, το οποίο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο το vintage τρένο του 1915 θα σας ταξιδέψει από το Montreux στο Gruyeres με τελικό προορισμό το Broc.
Χωρίς αμφιβολία, αφετηρία της Σοκολάτας στην Ιταλία είναι το Τορίνο. Ο διάσημος espresso με τη ζεστή σοκολάτα αποτελούν μια γευστική σύμπραξη και ονομασία Bicerin. Αλλά και το απίστευτα παχύρευστο, ζεστό ρόφημα μαύρης και ελαφρώς πικρής σοκολάτας, γνωστό ως Cioccolada Calda, πρέπει να μπει στη λίστα. Αξίζει να αναφέρουμε πως κάθε Φεβρουάριο πραγματοποιείται Φεστιβάλ Σοκολάτας στην Ιταλία, γνωστό και ως Cioccola – To.
Μία από τις διασημότερες σοκολατοποιΐες βρίσκεται στην Αγγλία. Το Φεστιβάλ Σοκολάτας του Λονδίνου πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, διαρκεί μία εβδομάδα και είναι η μεγαλύτερη γιορτή της σοκολάτας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα Φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι εξαιρετική για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας.

καρπός κακάο

Βέλγιο, η χώρα που παράγει περισσότερους από 172.000 τόνους Σοκολάτας το χρόνο και διαθέτει πάνω από 2.000 καταστήματα, με βεβαιότητα αποτελεί τον παράδεισο της Σοκολάτας. Φυσικά, το Μουσείο Σοκολάτας αξίζει μια επίσκεψη στους αληθινούς λάτρεις.

Τέλος, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Νέα Υόρκη, Μεξικό και Περού κρύβουν τη δική τους ιστορία, που αξίζει να ανακαλύψεις.

ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ COFFEE ISLAND

Splash Σοκολάτας

Η σοκολάτα έχει αγαπηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όσοι αγαπούν το άρωμα και τη γεύση της σοκολάτας, επιλέγουν να την καταναλώνουν όλο και περισσότερο. Βασικό είναι η σοκολάτα που απολαμβάνουμε να είναι υψηλής ποιότητας ή εάν δανειστούμε τον αντίστοιχο όρο για τον καφέ, να είναι “Specialty”.

Στα καφεκοπτεία Coffee Island, δίνουμε την επιλογή στους καταναλωτές να δοκιμάσουν τις πιο παραδοσιακές γεύσεις, όπως το κακάο, η απλή σοκολάτα και η λευκή σοκολάτα. Παράλληλα ικανοποιούμε και τους πιο “απαιτητικούς ουρανίσκους”, διότι διαθέτουμε ιδιαίτερες γεύσεις, όπως η Σοκολάτα καραμέλα με θαλασσινό αλάτι και Σοκολάτα με 0% ζάχαρη!

Σοκολάτα καραμέλα με θαλασσινό αλάτι και Σοκολάτα με 0% ζάχαρη

Η Σοκολάτα καραμέλα με θαλασσινό αλάτι είναι ένας απίθανος συνδυασμός αλμυρόγλυκης γεύσης που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αίσθηση στην κατηγορία μπάρα σοκολάτας! Αντίστοιχα, η Σοκολάτα με 0% ζάχαρη ταυτίζεται ως επιλογή με το πιο healthy lifestyle κοινό. Διότι μπορούμε να απολαμβάνουμε σοκολάτα, χωρίς τύψεις.

Τέλος, το Coffee Island προϊόν Coffeeccino διαθέτει τους δικούς του λάτρεις και ολοκληρώνει την γκάμα των ροφημάτων σοκολάτας. Το Coffeeccino ζεστό ή κρύο, αποτελεί ένα στιγμιαίο ρόφημα, για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν παντού την παρουσία της γεύσης του καφέ.

 

PS: Η κατηγορία της σοκολάτας δεν ολοκληρώνεται μόνο με τα ροφήματα. Στα καφεκοπτεία Coffee Island υπάρχουν και 6 λαχταριστές γεύσεις σοκολάτας μπάρας. Θα αφιερώσουμε όμως νέο άρθρο.