Οκτώβριος… ένας ξεχωριστός μήνας!

Οι παγκόσμιες ημέρες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και διαρκώς μαθαίνουμε για κάποιες, που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν. Ο Οκτώβριος έχει αρκετές και σημαντικές ημέρες, όπως την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στις 4 του μήνα ή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10. Το χρώμα του Οκτωβρίου είναι το ροζ, μιας και είναι όλος αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την πρόληψη, για τον καρκίνο του μαστού. Σαν μήνας, όμως, προσπαθεί να μας κάνει και να γελάσουμε, κάτι που ειδικά φέτος το χρειαζόμαστε αρκετά. Η πρώτη Παρασκευή κάθε Οκτωβρίου είναι λοιπόν αφιερωμένη στο χαμόγελο. Και πριν έρθει η ώρα του Νοεμβρίου, υπάρχει και το Halloween… η πιο «τρομακτική» ημέρα του χρόνου! Για εμάς, όμως, ο «πραγματικός τρόμος» θα ήταν αν δεν υπήρχε η αγαπημένη μας ημέρα… η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ! 

Coffee Island at Athens Coffee Festival in 2019.

Τα προεόρτια…

Πριν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, όμως, υπάρχει η Ελληνική γιορτή του καφέ… αυτή του Athens Coffee Festival. Και λέμε υπάρχει, γιατί μπορεί φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών να μην πραγματοποιήθηκε, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι τον επόμενο Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί κανονικά και θα μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά με εσένα και με όλους τους λάτρεις του καφέ. Να βρεθούμε παρέα και να ξαναζήσουμε στιγμές γεμάτες καφέ, συμβουλές, εκπαίδευση, διασκέδαση και φωτογραφίες, που θα τις κρατήσεις σαν σουβενίρ. Αν σε διακατέχει ήδη μια νοσταλγία, για όλα τα παραπάνω, μπορείς να θυμηθείς τι ακριβώς είχε γίνει στο περσινό Athens Coffee Festival.

Offer by Coffee Island for International Coffee Day 2020.

International Coffee Day a la Coffee Island  

Παραδοσιακά λοιπόν, το Athens Coffee Festival έδινε τη σκυτάλη στην Παγκόσμια Ημέρα Καφέ. Αυτός ήταν ο τέλειος συνδυασμός για όλους εμάς, που γιορτάζουμε την αγάπη μας για τον καφέ την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη. Μια ημέρα πραγματικής γιορτής για το συνώνυμο του πρωινού ξυπνήματος και των ευχάριστων καθημερινών στιγμών. Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το αυτοκίνητο και από την άνεση του καναπέ μέχρι την καρέκλα με ροδάκια στο γραφείο, ο καφές ήταν, είναι και θα είναι πάντα εδώ, όχι μόνο για να σου «ανοίξει» το μάτι, αλλά και για να κάνει καλύτερη την ημέρα σου.

Offer by Coffee Island for International Coffee Day 2020.

Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερη και για εσένα και για εμάς, καθώς ο καφές έχει ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας. Υποδεχτήκαμε την ημέρα του καφέ, όπως ακριβώς χρειάζεται. Με το πιο μεγάλο μας χαμόγελο και με σεβασμό σε όσους υπάρχουν πίσω από ένα φλιτζάνι καφέ… από τον τοπικό παραγωγό, μέχρι τον barista στο Coffee Island της περιοχής σου! Αλλά και με προσφορές για εσένα, που μας εμπιστεύεσαι για τον πιο απολαυστικό καφέ. Ήσουν και εσύ ανάμεσα σε όσους απέκτησαν προϊόντα από το καφεκοπτείο μας, με 20% έκπτωση; Η special προσφορά, όμως, αφορούσε τον καφέ Ethiopia Adola, από το microfarm project, τον οποίο μπορούσες να απολαύσεις στην τιμή ενός κανονικού καφέ, και ας άνηκε στη συλλεκτική σειρά «Ethiopia Motherland», η οποία ήταν διαθέσιμη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν και το κλείσιμο ενός χρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου 4 artisan roasted καφέδες, από την Αιθιοπία, πέρασαν από τα καταστήματά μας. Η αρχή της Ethiopia Motherland είχε γίνει με τον Ethiopia Damo, ο οποίος άρχισε να σε ταξιδεύει στις γεύσεις της Αιθιοπίας. 

Ethiopian man serving coffee.

Οι 4 σταθμοί του ταξιδιού της γεύσης

Τα ταξίδια πλέον έχουν αρκετούς περιορισμούς. Ο τελευταίος χρόνος, όμως, λειτούργησε σαν ένα γευστικό ταξίδι, που μέσα από τους artisan roasted καφέδες του microfarm project, μπορούσες να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην Αιθιοπία, ενώ απολάμβανες έναν καφέ από τα Coffee Island. Όχι έναν απλό καφέ, όμως, αλλά έναν εκ των Damo, Kutigenge, Limu και Adola, οι οποίοι είναι όλοι 100% Arabica. Αυτοί ήταν και οι αντίστοιχοι σταθμοί του ταξιδιού στην Αιθιοπία, που πραγματοποίησε η ομάδας της Coffee Island. Ένα ταξίδι που μας άνοιξε τους ορίζοντες, τόσο της γνώσης γύρω από τον καφέ, όσο και της γεύσης. Κάθε ένας από τους 4 καφέδες έχει και τη δική του ιστορία και εμείς νιώσαμε την ανάγκη να τη μοιραστούμε μαζί με εσένα και τους υπόλοιπους λάτρεις του καφέ. 

Coffee Island's Ethiopia Damo.

Πρώτη στάση: Damo

Το γευστικό αυτό ταξίδι, ξεκίνησε στην περσινή Παγκόσμια Ημέρα του καφέ, όπου και είχες την ευκαιρία να δοκιμάσεις για πρώτη φορά τον Microfarm Project Ethiopia Damo. Καλλιεργημένος στο ομώνυμο χωριό, στην περιοχή Bensa της Sidama, αυτός ο καφές είναι 100% Specialty Arabica και έχει παραχθεί από ανθρώπους, που δεν θεωρούν την παραγωγή καφέ απλά ως ένα επάγγελμα, αλλά ως στάση ζωής.

Coffee Island's Ethiopia Kutigenge.

Δεύτερη στάση: Kutigenge

Η συνέχεια του γευστικού ταξιδιού σε βρήκε να δοκιμάζεις τον Ethiopia Kutigenge, έναν 100% Specialty Arabica Heirloom, με αρώματα από μύρτιλο, βερίκοκο και κόκκους κακάο. Το όνομά του αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για να τον καλλιεργήσουν, στην περιοχή Yirgacheffe, Banko Okoto & Dobota.

Coffee Island's Ethiopia Limu.

Επόμενη στάση: Limu

O 20ος καφές του microfarm project και 3ος του Ethiopia Motherland project έφερε στο ποτήρι σου όλη τη γεύση της πατρίδας του καφέ. Με τους κόκκους να είναι ένας-ένας προσεκτικά διαλεγμένοι, δημιουργήθηκε ένα ρόφημα που μας έδειξε γιατί η Αιθιοπία γίνεται ολοένα και πιο δυνατή στην παγκόσμια αγορά του καφέ. Αυτό συμβαίνει όταν το ιδανικό περιβάλλον για καλλιέργεια καφέ, συνδυάζεται με ανθρώπους που αγαπούν τον καφέ, αλλά ακόμα περισσότερο σέβονται το περιβάλλον.

Coffee Island's Ethiopia Adola.

Τερματικός σταθμός: Adola

Ο πιο πρόσφατος καφές, που απόλαυσες, από τη σειρά Ethiopia Motherland, θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμος για λίγο καιρό ακόμα. Σίγουρα ο πιο ιδιαίτερος από τους 4 καφέδες, με αρώματα από λικέρ βύσσινο, μαρμελάδα πεπόνι και σιρόπι σοκολάτας, ήρθε ως το γλυκό τέλος σε αυτό το γευστικό ταξίδι.

Coffee Island's staff observing coffee beans in Ethiopia.

Μην ξεχνάς…

Ο Οκτώβριος μπορεί σήμερα να μας αποχαιρετά και το ίδιο να ετοιμάζεται να κάνει και η σειρά Ethiopia Motherland, αλλά το κεφάλαιο Αιθιοπία δεν έχει κλείσει! Μπορείς τώρα να δεις το βίντεο από το ταξίδι που προηγήθηκε, καθώς και να πάρεις ιδέες για το ποιος είναι ο επόμενος καφές που θέλεις να δοκιμάσεις ή ακόμα και το ταξίδι που θα ήθελες να οργανώσεις, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Μέχρι τότε, συνέχισε να γιορτάζεις την αγάπη σου για τον καφέ, κάθε μέρα… μαζί μας!