Ο καφές δεν είναι λύση ανάγκης που απλώς σε ξυπνάει και σε βοηθά να «βγάλεις τη μέρα». Αντίθετα, πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή που σου φτιάχνει τη διάθεση και κάνει κάθε σου στιγμή λίγο πιο μοναδική. Γι’ αυτό έχει σημασία να ξέρεις τι να διαλέξεις για να σε συντροφεύει το πρωί στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στα ψώνια, στη βόλτα με τους φίλους ή στη δουλειά.

Πελάτης αγοράζει χαμογελαστή

Ποιος θα σε βοηθήσει; 

Ο καφεκόπτης! Είναι ο άνθρωπός σου μέσα στο καφεκοπτείο της Coffee Island, αυτός δηλαδή που θα σε συμβουλέψει και θα σε καθοδηγήσει για να μπορέσεις να παρασκευάσεις σπίτι ένα ποιοτικό ρόφημα, όπως ένας barista. Είναι αυτός που θα σου εξηγήσει τις διαφορές ανάμεσα στο χαρμάνι και τη μονοποικιλία, τι σημαίνει γευστικό και αρωματικό προφίλ, το σώμα, η γεύση και η επίγευση του καφέ. Εμπειρία, αγάπη, πάθος και επαγγελματισμός. Αυτές τις αξίες πήρε από το Coffee Campus και πάνω σε αυτές βασίζει τη δουλειά του. Για αυτό, αξίζει να τον εμπιστευτείς. 

Man holding an espresso Coffee Island cup.

Τι θα συναντήσεις στα Καφεκοπτεία μας

Πριν αφεθείς στα έμπειρα χέρια του καφεκόπτη, πάρε μια μικρή γεύση από αυτό που σε περιμένει σε ένα καφεκοπτείο Coffee Island. Ανάμεσα στα ροφήματα, που μπορείς να φτιάξεις – με την κατάλληλη καθοδήγηση – βρίσκεται και ο καφές. Ποιον θα διαλέξεις; Γιατί; Ποια είναι η ιστορία του, οι διαφορετικές επιλογές που σου δίνει και ποια τα χαρακτηριστικά του; Ακολούθησέ μας σ’ αυτό το μοναδικό και μαγευτικό ταξίδι. 

Συσκευασίες ελληνικού καφέ

Ελληνικός: Η κουλτούρα μας σ’ ένα ρόφημα

Ελλάδα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Αυτή είναι η εποχή που καταφτάνει ο ελληνικός στη χώρα μας και γινόμαστε οι πρώτοι που τον δοκιμάζουν, πριν από όλη την Ευρώπη. Πρώτοι «δοκιμαστές» οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, ενώ αργότερα τους ακολουθούν η Αθήνα και οι πιο νότιες περιοχές της χώρας. 

Τα πρώτα καφενεία ήταν μικρά και οι θαμώνες σχεδόν μόνο Τούρκοι. Αργότερα, στα τραπεζάκια κάθε καφενέ ακουγόντουσαν και ελληνικές λέξεις & συζητήσεις, αφού σταδιακά η πελατεία τους εμπλουτίστηκε και με Έλληνες κάτοικους.

Από την Τουρκία στα μπακάλικα 

Ποια διαδρομή ακολουθούσε για να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών; Σημείο εκκίνησης του ελληνικού, η Τουρκία όπου μάλιστα ακολουθούσε την ίδια πορεία με τη ζάχαρη, το κακάο, το τσάι κι άλλα τρόφιμα – αφού δεν είχε ακόμα δικό του εμπόριο – και κατέληγε σε… μπακάλικα. 

Οι τότε νοικοκυρές και τα καφενεία, αγόραζαν τον καφέ σε πράσινο κόκκο και τον καβούρδιζαν οι ίδιοι στο σπίτι προσθέτοντας και λίγο σιτάρι, κριθάρι ή ρεβίθι για να μην «μπαγιατέψει» σύντομα, αφού ο καφές ήταν πολύ ακριβός και το εισόδημα κάθε οικογένειας σχεδόν πενιχρό. 

Το Καφεκοπτείο μας: το σπίτι του σύγχρονου ελληνικού

Στα καφεκοπτεία μας θα βρεις 3 χαρμάνια ελληνικού σε σιλό: Special, Παραδοσιακός και Σκούρος. Μπορείς να επιλέξεις τον Special και τον Παραδοσιακό και σε συσκευασίες φρεσκοαλεσμένου καφέ.

Για εσένα που ψάχνεσαι με όλες τις λεπτομέρειες, ανακάλυψε τα χαρακτηριστικά των χαρμανιών από τους ειδικούς μας! 

Ο Special έχει αρωματικό προφίλ Tobacco, Σοκολάτα και Γήινες Νότες, στον Παραδοσιακό αισθάνεσαι τα αρώματα της Σοκολάτας, των Ξηρών Καρπών και τις Γήινες Νότες, ενώ ο Σκούρος ιντριγκάρει τις αισθήσεις σου με προφίλ Σοκολάτα, Γήινες Νότες και Καπνιστό. 

 Πώς συσκευάζεται ο ελληνικός;

Σε σακουλάκια των 100 και 200 γρ., ενώ χρησιμοποιείται αέριο άζωτο που απομακρύνει το οξυγόνο μέσα από το σακουλάκι, το οποίο στη συνέχεια σφραγίζεται. Το ποσοστό του οξυγόνου που παραμένει μέσα στο σακουλάκι είναι κάτω από 1%. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγονται φαινόμενα οξείδωσης του αλεσμένου καφέ. Το γευστικό και αρωματικό προφίλ του καφέ παραμένει αναλλοίωτο.

Στη σκέψη μας είσαι πάντα και εσύ που βιάζεσαι και θέλεις να αγοράσεις αλεσμένο καφέ από το καφεκοπτείο μας.

Συσκευασμένος ελληνικός καφές

Espresso: Ένας καφές, άπειρες επιλογές

Από το 1880 μέχρι σήμερα, ο espresso έχει μετατραπεί από τον καφέ που όλοι πίνουν από ανάγκη, σε έναν καφέ που μπορείς να απολαύσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Με τη βοήθεια της μηχανής espresso που εφευρέθηκε το 1903, η βιομηχανία του καφέ άλλαξε και ο espresso σε κάθε του μορφή έγινε ο πολυτιμότερος σύμμαχος της καθημερινότητάς μας. 

Espresso Coffee Island

Μύρισε, νιώσε, δοκίμασε

Δύο blends espresso για να διαλέξεις, σε… σιλό. Το Master Blend με αρωματικό προφίλ: Εσπεριδοειδή, Σοκολάτα και Ξηροί Καρποί και το Silk River Blend με αρωματικό προφίλ: Πορτοκάλι, Μαύρη Σοκολάτα και Καπνιστό, που είναι 100% Arabica. 

Insider’s info: Το ρόφημα του Master Blend χαρακτηρίζεται από λίγο υψηλότερη και πολυπλοκότερη οξύτητα, ενώ το ρόφημα του Silk River Blend με χαμηλή οξύτητα και υψηλότερη γλυκύτητα.

Για εσένα που είσαι βιαστικός, «χωρέσαμε» τη μοναδικότητα των 2 αυτών blends και σε σακουλάκι, ενώ δημιουργήσαμε ένα ακόμα χαρμάνι: το Volcano Blend, με αρωματικό προφίλ: Μπαχαρικά, Γήινες Νότες και Κακάο. Αυτή είναι η τέλεια επιλογή για εσένα που δεν αναζητάς ένταση μόνο στη ζωή σου, αλλά και στον καφέ σου, αφού έχει πολύ χαμηλή οξύτητα και γλυκύτητα.

Mugs filled with filter coffee.

Φίλτρου: Η Ευρώπη «μπαίνει» στην Ελλάδα

1920: Μετά από μια παραγγελία του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», το Καφεκοπτείο Μισεγιάννη φέρνει στην ελληνική αγορά τον γαλλικό καφέ. Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, ο γαλλικός δεν προέρχεται από τη Γαλλία. Έχει πάρει το όνομά του από τον σκούρο βαθμό καβουρδίσματός του, ενώ η μετονομασία του σε φίλτρου προέρχεται από τη μέθοδο παρασκευής τους. 

Τα πρώτα φίλτρα ήταν πάνινα και χρησιμοποιήθηκαν μέχρι την ανακάλυψη των χάρτινων, τα οποία αποδίδουν καλύτερα γευστικά αποτελέσματα.

1930: Η βιομηχανία του καφέ ανθεί στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα δημιουργούνται πολλά καφεκοπτεία. 

1940: Κατά τη διάρκεια της κατοχής ο καφές ξεκινά να εκλείπει. Όσα καφεκοπτεία κατορθώνουν να επιβιώσουν, ασχολούνται με την επεξεργασία υποκατάστατων του καφέ (ρεβίθι, κριθάρι, λούπινο) και παράλληλα εμπορεύονται άσχετα είδη με τον καφέ. 

2019: Το δικό μας Καφεκοπτείο γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του και σου προσφέρει μια πλούσια ποικιλία χαρμανιών καφέ φίλτρου με μοναδικά αρώματα και γεύσεις. 

Φίλτρου καφές ετοιμάζεται

Day Dream Blend & Déjà Vu Blend

Ο Καφεκόπτης θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το χαρμάνι που σου ταιριάζει, το οποίο θα βρεις σε σιλό και σε συσκευασία των 250 γρ. με αλεσμένο καφέ, ιδανικό για χάρτινο φίλτρο. 

Το γλυκόπιοτο Day Dream Blend έχει αρωματικό προφίλ: Κακάο, Ξηροί Καρποί και Βανίλια ενώ στον γεμάτο ένταση Déjà Vu Blend κυριαρχούν αρώματα Σοκολάτας, Ξηρών Καρπών και Φρούτων. 

Γυναίκα κρατάει καφέ coffee island

Γαλλικός με… άρωμα

Βανίλια, Σοκολάτα, Φουντούκι και Γαλλική Καραμέλα. Ξεχωριστά ή σε συνδυασμό με βάση το γούστο σου. 

Γευστικά χαρακτηρίζονται τα χαρμάνια με χαμηλές οξύτητες και ισορροπημένο γευστικό προφίλ. Στο αρωματικό προφίλ μπορεί κάποιος να διακρίνει και διακριτικές νότες από κακάο και ξηρούς καρπούς, που προέρχονται από το καβούρδισμα του καφέ.

Μην ξεχνάς…

Για ό,τι άλλο θες να μάθεις, ρώτα τον Καφεκόπτη. Εκείνος μπορεί να σου “matchάρει” τον καφέ που σου ταιριάζει για να χαρίζεις εσύ στον εαυτό σου μια μοναδική specialty εμπειρία καφέ.