Στην Coffee Island μετατρέψαμε την τέχνη του καφέ σε επιστήμη! Μια επιστήμη που αγαπάμε και σεβόμαστε. Γι’ αυτόν τον λόγο προσέχουμε τον κάθε κόκκο καφέ και φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο καφές, για εμάς στην Coffee Island, σημαίνει ταξίδι. Το ταξίδι που ξεκινά από την επιλογή του καρπού και την επεξεργασία του στη φάρμα μέχρι την άφιξη του στις εγκαταστάσεις μας στην Πάτρα. Από το καβούρδισμά του και τις γευστικές δοκιμές, μέχρι τη στιγμή που οι καβουρδισμένοι πια κόκκοι θα μπουν στα σιλό του καφεκοπτείου και στη συνέχεια στην κούπα με τη μορφή του αγαπημένου μας ροφήματος.

Το ταξίδι είναι απόλαυση…

2

… και επειδή θέλουμε να απολαμβάνουμε στο έπακρο την κάθε στιγμή, ελέγχουμε συνεχώς κάθε σάκο, τόσο κατά την παραλαβή όσο και κατά την αποθήκευσή του, ενώ φροντίζουμε για την ποιότητα κάθε κόκκου που περνά απ’ τα σιλό. Ο καφές αποθηκεύεται στα ειδικά σιλό, σε ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, μέχρι να έρθει η ώρα να μπει στο καβουρδιστήρι. Και η ώρα αυτή δεν αργεί. Ο καφές οδηγείται απευθείας από τα σιλό στη χοάνη του ψηστηριού, μέσω κλειστού συστήματος μεταφοράς. Έτσι, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το γευστικό προφίλ του καφέ αναλλοίωτο.

3

Το ταξίδι είναι γεμάτο αρώματα…

… αρώματα από την αγαπημένη μας διαδικασία. Εκείνη του ψησίματος, του Artisan Roasting! Σε αυτό το σημείο ξεδιπλώνουμε όλη τη μαεστρία και την τέχνη μας για να αναδείξουμε όλες τις ιδιαιτερότητες και τον μοναδικό χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας. Η μαγευτική εικόνα των κόκκων να ταξιδεύουν από το σιλό στο υπερσύγχρονο ψηστήρι προμηνύει ήδη το ξεχωριστό αποτέλεσμα και την ιδιαίτερη γεύση του καφέ στο διψασμένο για απόλαυση ουρανίσκο μας.

Το μερακλίδικο καβούρδισμα του καφέ απαιτεί συνεχή και πλήρη έλεγχο. Είναι συνδυασμός της τέχνης και της τεχνολογίας, της εμπειρίας του Master Roaster και του ελέγχου, των δυνατοτήτων που του παρέχουν τα μηχανήματα. Γι’ αυτό, προτού ξεκινήσουμε την παραγωγή, δοκιμάζουμε διαφορετικές καμπύλες ψησίματος στα ειδικά μικρά ψηστήρια, τα οποία μας επιτρέπουν να ελέγξουμε γευστικά τον κάθε καφέ, αλλά και να βρούμε την ιδανική συνταγή, την ιδανική καμπύλη που πρέπει να ακολουθήσει η θερμοκρασία για τη κάθε ποικιλία. Μας δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα να προσαρμόζουμε και να προσαρμοζόμαστε στις ιδιαιτερότητες κάθε ποικιλίας.

4

Το ταξίδι είναι αισθήσεις…

5

 

… αισθήσεις όσφρησης και γεύσης. Το τραπέζι του cupping, της γευστικής δοκιμής, είναι ήδη στημένο. Σκυμμένοι πάνω από τις κούπες μας, μυρίζουμε και σημειώνουμε όλα τα αρώματα που αναδύονται από τους φρεσκοαλεσμένους κόκκους, σοκολάτα, καραμέλα, φρούτα, εσπεριδοειδή, λουλούδια… Ο καφές βρέχεται και όλα παίρνουν μια πιο έντονη μορφή, ο χώρος γεμίζει μυρωδιές και τα πρώτα σλουρπ ακούγονται… Μια απαραίτητη διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα τόσο ευχάριστη, που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα αλλά και τη σταθερότητα των γευστικών προφίλ, την συνέπεια και την απόλαυση στο ποτήρι.

Το ταξίδι είναι η τελική εντύπωση…

… γι’ αυτό και στο τελευταίο στάδιο της παραγωγής, ο καφές συσκευάζεται σε ειδικά σακουλάκια με αντεπίστροφη βαλβίδα, αποτρέποντας έτσι την επαφή των κόκκων με τον αέρα και διατηρώντας καλύτερα τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Από κάθε παρτίδα κρατείται δείγμα, το οποίο ελέγχεται με αυστηρά κριτήρια, τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά. Αυτός είναι και ο τελευταίος από τους πολλούς ελέγχους που υπόκειται ο καφές προτού σταλεί στον τελικό προορισμό του… Τα καφεκοπτεία Coffee Island.

6

Κάναμε τον καφέ επιστήμη

Νίκος Κουμανιώτης
Production Manager

 

Save

Save

Save

Save

Save