Η Coffee Island υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο τη μελέτη της ποιότητας διαφόρων ποικιλιών του καφέ και των αντίστοιχων ροφημάτων καφέ.

Συγκεκριμένα το συμβόλαιο υπογράφηκε μεταξύ της εταιρίας και του καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας κου. Δημήτριου Κουρέτα. Με την πρωτότυπη αυτή συνεργασία θα μελετηθούν οι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία τόσο όσον αφορά την ποιότητά του όσο και την ποσότητα που καταναλώνεται.

Ο καθηγητής κος Κουρέτας υπογράμμισε πως δεν έχει ξαναγίνει αντίστοιχη μελέτη σε διεθνές επίπεδο και τόνισε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες σε βάθος σχετικά με τις ποικιλίες καφέ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο καφές και η ευεργετική του επίδραση στην υγεία είναι ένας τομέας που δεν έχει ερευνηθεί σε βάθος ούτε σε σχέση με την ποιότητα, ούτε σε σχέση με την ποσότητα του καφέ».

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο τέλος του 2015 ενώ με την εξέλιξη των ερευνών θα αναπτυχθούν και σχετικές θέσεις εργασίας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι και παράλληλα υπερήφανοι που η Coffee Island προχωράει σε μια τόσο σημαντική συνεργασία καθώς έτσι της δίνεται η δυνατότητα να αποδείξει έμπρακτα τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καφέ.

Άλλωστε… όπως συνηθίζουμε να λέμε, ο καφές έγινε επιστήμη!

Save