MicroFarm Project®

MicroFarm Project®: Brazil Santa Feliciana

Brazil Santa Feliciana
Υψόμετρο: 800 – 1.000 μέτρα
Περιοχή: Parana, Jacarezinho, Brazil
Μέθοδος Επεξεργασίας: Φυσική Μέθοδος – Cold Soul
Φάρμα: Santa Feliciana
Συγκομιδή: Picking
Ποικιλία Arabica: Obata

Αυτός ο καφές έχει άρωμα… Βραζιλίας
To Microfarm Project® της Coffee Island επιστρέφει και μας φέρνει κάτι μοναδικό με ιδιαίτερα αρώματα από την προίκα μας στη Βραζιλία. Πρόκειται για έναν καφέ που προέρχεται από την ένωση δύο ποικιλιών και υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που απολαμβάνεις τον καφέ σου. Η Βραζιλία, με το ιδιαίτερο κλίμα της επιτρέπει την καλλιέργεια ποικιλιών καφέ, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ο Brazil Santa Feliciana έρχεται και υπόσχεται να ικανοποιήσει με τη μοναδική του γεύση!

Brazil Santa Feliciana
Ο καφές έχει πάρει την ονομασία του από τη φάρμα την οποία καλλιεργείται, που ανήκει στην οικογένεια Saldanha και βρίσκεται στην περιοχή Norte Pioneiro do Parana. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι πως η γεωγραφική θέση της περιοχής στα περίχωρα της νότιας Βραζιλίας, της επιτρέπει την καλλιέργεια φυτείας καφέ και κατά τη χειμερινή περίοδο, παρά τη χαμηλή θερμοκρασία.

Γευστικό Προφίλ
Άρωμα κανέλας και ανθέων, γεύση κόκκινων φρούτων και αμυγδάλου, με πλούσιο, ελαιώδες σώμα και μακρά επίγευση ξηρών καρπών

Συγκομιδή
Για να ξεκινήσει η συγκομιδή, το φρούτο θα πρέπει να έχει φτάσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ωρίμανσης. Η συγκομιδή των κερασιών από τα καφεόδεντρα γίνεται με το χέρι, διαλέγοντας τους κατάλληλους καρπούς κάθε φορά. Είτε οι ώριμοι καρποί συλλέγονται σταδιακά, ένας προς έναν, είτε όλοι μαζί ανεξάρτητα από το βαθμό ωρίμανσής τους. Η πρώτη μέθοδος ονομάζεται picking και είναι σύνθετη και λεπτή, ενώ η δεύτερη μέθοδος λέγεται striping και είναι ταχύτερη, με λιγότερο ώριμους καφέδες. Στη συνέχεια, οι καρποί οδηγούνται στο σταθμό επεξεργασίας όπου γίνεται η τελική διαλογή τους και ξεκινά το στάδιο της επεξεργασίας τους.

Ποικιλία Obata
Είναι μια σπάνια και νέα ποικιλία! Ξεκίνησε σαν υβρίδιο δύο ποικιλιών, της Timor και της Villa Sarchi. Πρόκειται για ένα χαμηλό δέντρο με πλατιά πράσινα φύλλα και μεγάλα κόκκινα φρούτα. Τα δευτερεύοντα κλαδιά του είναι αυτά που ανθοφορούν και αυξάνουν την παραγωγικότητα του δέντρου σε σχέση με μια τυπική ποικιλία Bourbon ή Catuai. Έχει καλλιεργηθεί για να ξεπερνάει τις κοινές ασθένειες των καφεόδεντρων. Οι διακριτικές νότες του καρπού από σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, κάνουν αυτόν τον καφέ μοναδικό. Το ρόφημα θεωρείται υψηλής ποιότητας, με φρουτένιο προφίλ.   

Επεξεργασία Φυσική Μέθοδος – Cold Soul
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους καλλιεργητές της φάρμας, αναπτύχθηκε μια καινοτόμος μέθοδος επεξεργασίας, η “Cold Soul“. Πρόκειται για την εξέλιξη της φυσικής επεξεργασίας στην οποία προστίθεται ένα επιπλέον στάδιο, αυτό της χρήσης παγωμένου νερού. Οι καρποί μετά τη συλλογή τους τοποθετούνται σε δεξαμενή με νερό σε θερμοκρασία 8-10 ºC για 10 με 14 ώρες. Αμέσως μετά, απλώνονται σε τσιμεντένιες επιφάνειες προκειμένου να συνεχιστεί η φυσική μέθοδος. Το αποτέλεσμα είναι ο καφές να έχει πιο έντονα αρώματα, υψηλότερη γλυκύτητα και λαμπερή οξύτητα.

Brazil Santa Feliciana κατευθείαν από τη φάρμα μας στη Βραζιλία

Παράγγειλε τώρα τον αγαπημένο σου καφέ στο coffeeisland.gr

Share

Τελευταία Άρθρα

NICARAGUA NUEVA SEGOVIA: Ο νέος μας Microfarm ήρθε από μια πολυβραβευμένη φάρμα

Στην Coffee Island πιστεύουμε στην αξία της οικογένειας, της αφοσίωσης, της προσωπικής φροντίδας και της…

05/04/2024

Δεν θα μείνει ψίχουλο …από τον καφέ σου!

Ο καφές είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της καθημερινότητας. Εμείς στα Coffee Island πάμε την αγαπημένη…

01/02/2024

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σαν να είμαστε παιδιά

Όχι, κανείς δεν είναι μεγάλος για τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι μια θεωρία που πρέπει να…

22/12/2023

O 32ος Microfarm Project, μια οικογένεια από την Κολομβία και το πάθος για τον καφέ

«Όταν πίνω καφέ, σκέφτομαι την ιστορία του καφέ και τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με…

29/11/2023

Γιορτάζουμε και έχουμε καλεσμένο τον νέο μας Single Estate Costa Rica Tarrazu!

Η International Coffee Day είναι η μέρα που περιμένουμε όλο τον χρόνο για να γιορτάσουμε…

28/09/2023

Έλα να μας συναντήσεις στο περίπτερο #49 του Athens Coffee Festival!

Το Athens Coffee Festival, η μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, επιστρέφει στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι 23-…

20/09/2023