Artisan Roasting

Γυρνάμε σελίδα στους Single Estates… Πάμε Κολομβία & Περού

Δύο ακόμα φάρμες, δύο ακόμα ξεχωριστοί 100% Specialty Arabica καφέδες που θα σε μυήσουν στους θησαυρούς του specialty καφέ. Με τις Single Estate επιλογές ξεκινάς ένα ταξίδι ανακάλυψης του διαφορετικού. Άλλωστε ο καφές είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό “power drink”, όπως πολλοί νομίζουν. Είναι μια εμπειρία απόλαυσης!

Μάθε τι σημαίνει

Single Estate

Ορισμός: Χαρακτηρίζει τον καφέ που καλλιεργείται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και αποκτά τα ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, που οφείλονται στις περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Και τι σημαίνει αυτό για τον καφέ;

Ότι είναι μοναδικός. Κάθε γουλιά σε μεταφέρει ακριβώς σε εκείνη τη χώρα, σε εκείνη την περιοχή, σε εκείνη τη φάρμα, σε εκείνο το υψόμετρο…

Οι «εξερευνητές» της Coffee Island μας συστήνουν τον Colombia Ibague και τον Peru La Avanzada, ενώ ταυτόχρονα απαντούν ερωτήσεις τόσο για τις ιδιαιτερότητες κάθε καφέ όσο και για την περιοχής απ’ όπου προέρχεται.

Από την Κολομβία στο… ποτήρι σου

Γνώρισε τον Single Estate Colombia Ibague, έναν καφέ που προέρχεται από τη φάρμα Ibague της επαρχίας Tolima στην Κολομβία.

 Ήξερες ότι…

Ο Κολομβιανός καφές χαρακτηρίζεται για το πλούσιο σώμα, τη γλυκιά γεύση και την ισορροπημένη οξύτητα.

Ερώτηση: Ποιες συνθήκες χαρακτηρίζουν την ποιότητα του καφέ στην Κολομβία;

Απάντηση: Το έδαφος λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσής του σε συνδυασμό με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας καθιστούν τη χώρα ιδανική για την καλλιέργεια καφέ.

Ερώτηση: Πώς συμβάλλουν οι μικροκαλλιεργητές στην ποιότητα του καφέ;

Απάντηση: Με τη σχολαστικότητα στην καλλιέργεια και το μεράκι τους, αλλά και με τη συνεχή αξιολόγηση. Πριν την αποστολή του καφέ γίνεται ενδελεχής έλεγχος, ο οποίος επαναλαμβάνεται τόσο πριν όσο και μετά τον σταθμό επεξεργασίας.

Ερώτηση: Πώς αυτό επηρεάζει τον καφέ που φτάνει σ’ εμένα;

Απάντηση: Εξασφαλίζει ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καφέ που έχει καλλιεργηθεί είναι εγγυημένα, έτσι ώστε να φτάνει στο καφεκοπτείο μας ένας υψηλά βαθμολογημένος καφές.

Ερώτηση: Ποια είναι η μέθοδος επεξεργασίας;

Απάντηση: Η υγρή, όπου ο κόκκος εξάγεται από το φρούτο με τη βοήθεια του νερού, ενώ εδώ το στάδιο της ζύμωσης έχει μεγάλη σημασία για το αποτέλεσμα του γευστικού προφίλ.

Ερώτηση: Ποιο είναι το γευστικό προφίλ του Colombia Ibague;

Απάντηση: Ο συνδυασμός από περγαμόντο, βανίλια και ψημένο αμύγδαλο θα σε ταξιδέψει στην Κολομβία. Ακόμα και μια μόνο γουλιά espresso είναι αρκετή.

Από το Περού στο… ποτήρι σου

Ο Single Estate Peru La Avanzada έρχεται από την περιοχή του Junin στο Peru, με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία.

Ήξερες ότι…

Η παραγωγή καφέ του Περού τη σημερινή εποχή είναι συντριπτικά μικρή, με το μέγεθος ενός μέσου αγροκτήματος να φτάνει μόλις τα 3 εκτάρια. Οι συνεταιρισμοί που έχουν δημιουργηθεί βοηθούν τους παραγωγούς τόσο να μετριάσουν τους κινδύνους που απειλούν την παραγωγή τους όσο και να έχουν πρόσβαση σε πόρους ζωτικής σημασίας για τη συγκομιδή.

Ερώτηση: Τι χαρακτηρίζει την περιοχή Junin και κατ’ επέκταση τον καφέ;  

Απάντηση: Το ότι συνδυάζει τα υψίπεδα με τη ζούγκλα, τους καταρράκτες, τις εύφορες κοιλάδες, τη λαϊκή τέχνη και τη χειροτεχνία. Το ποικιλόμορφο περιβάλλον συναντά την κουλτούρα του λαού και την έφεσή του στη δημιουργία.

Ερώτηση: Από ποιον καλλιεργείται;

Απάντηση: Από τον Victor Aguilar Cesar Gumercindo, ιδιοκτήτη της φάρμας La Avanzada, μια φάρμας-μέλους του οργανισμού Central Cafe & Cacao που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2003.

Ερώτηση: Τι είναι ο οργανισμός Central Cafe & Cacao και τι σημαίνει για την παραγωγή;

Απάντηση: Αρχικά, πρόκειται για μια πρωτοβουλία των καλλιεργητών που θέλοντας να ενισχύσουν το σύστημα παραγωγής καφέ και κακάο οργανώθηκαν σε συλλόγους. Η αποστολή τους; Να αναπτύσσουν διαρκώς ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα συντελέσουν στην ενδυνάμωση της αξίας του Περουβιανού καφέ. Με αυτόν τον τρόπο, η σταδιακή ανάπτυξη συντελείται μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ερώτηση: Τι σημαίνει αυτό για τον καφέ που φτάνει σ’ εμένα;

Απάντηση: Ότι είναι ένας πιστοποιημένος οργανικός καφές. Φτάνει στα χέρια μας ένας καφές καλλιεργημένος από μικροκαλλιεργητές με ευαισθησία απέναντι στην παραγωγή σε κάθε της στάδιο, από το «κεράσι» μέχρι την άφιξή του στο καφεκοπτείο.

Ερώτηση: Ποια είναι η μέθοδος επεξεργασίας;

Απάντηση: Και ο Peru La Avanzada είναι επεξεργασμένος με την υγρή μέθοδο.

Ερώτηση: Ποιο είναι το γευστικό προφίλ του Peru La Avanzada;

Απάντηση: Οι νότες από σύκο, σοκολάτα και καρύδι αναδεικνύονται ιδανικά με ένα ζεστό Cappuccino.

Έμαθες όσα έπρεπε για τους νέους καφέδες μας;

Καιρός να τους δοκιμάσεις!

Πού αλλού; Στα Coffee Island. Βρες αυτούς τους νέους 100% Specialty Arabica Single Estate καφέδες online και στο καφεκοπτείο μας. Δοκίμασε τη νέα εμπειρία delivery παραγγέλνοντας στο σπίτι ή πήγαινε στο πλησιέστερο κατάστημα για take away.

Μην ξεχνάς… οι Single Estate είναι 4 και ήρθαν ανανεωμένοι! Δοκίμασέ τους και βρες αυτόν που ταιριάζει σε εσένα.

 

Share

Τελευταία Άρθρα

NICARAGUA NUEVA SEGOVIA: Ο νέος μας Microfarm ήρθε από μια πολυβραβευμένη φάρμα

Στην Coffee Island πιστεύουμε στην αξία της οικογένειας, της αφοσίωσης, της προσωπικής φροντίδας και της…

05/04/2024

Δεν θα μείνει ψίχουλο …από τον καφέ σου!

Ο καφές είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της καθημερινότητας. Εμείς στα Coffee Island πάμε την αγαπημένη…

01/02/2024

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σαν να είμαστε παιδιά

Όχι, κανείς δεν είναι μεγάλος για τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι μια θεωρία που πρέπει να…

22/12/2023

O 32ος Microfarm Project, μια οικογένεια από την Κολομβία και το πάθος για τον καφέ

«Όταν πίνω καφέ, σκέφτομαι την ιστορία του καφέ και τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με…

29/11/2023

Γιορτάζουμε και έχουμε καλεσμένο τον νέο μας Single Estate Costa Rica Tarrazu!

Η International Coffee Day είναι η μέρα που περιμένουμε όλο τον χρόνο για να γιορτάσουμε…

28/09/2023

Έλα να μας συναντήσεις στο περίπτερο #49 του Athens Coffee Festival!

Το Athens Coffee Festival, η μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, επιστρέφει στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι 23-…

20/09/2023