MicroFarm Project®

Από ένα μικρό χωράφι στη φάρμα μας βγαίνει ένας… μεγάλος καφές!

Microfarm Project Brazil Ametista

Ένας καφές με…  πολύτιμο όνομα

Έφτασε από τη Βραζιλία, αλλά έχει ρίζες από την Αρχαία Ελλάδα. Ο Brazil Ametista πήρε το όνομά του από τον αμέθυστο, έναν πολύτιμο λίθο με μωβ χρώμα. Η προέλευση της ονομασίας του περιβάλλεται από πολλούς μύθους, κάθε ένας από τους οποίους καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: ο αμέθυστος ήταν το πετράδι που προστάτευε τους πότες από τη μέθη. Για αυτό τον λόγο, στόλιζαν τις κούπες του κρασιού με αυτό το πολύτιμο μωβ πετράδι, αφού έτσι πίστευαν πως δεν θα μεθύσουν.

Εμείς, όμως, μεθύσαμε από τα πολύπλοκα αρώματα και τις νότες από καραμέλα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα γάλακτος που αναδύονται, καθώς οι κόκκοι καβουρδίζονται και εκχυλίζονται.

Ένας καφές… Limited Edition

Στην περιφέρεια Alta Mogiana του Σάο Πάολο, σχεδόν πάνω στον τροπικό του Αιγόκερω, οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για να σπείρουμε, να καλλιεργήσουμε και να μαζέψουμε τους καρπούς των κόπων μας. Εκεί, βρίσκεται η φάρμα της Coffee Island, όπου και οριοθετήσαμε μια μικρή έκταση για να μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν διαφορετικό καφέ. Με μεράκι και υπομονή, δημιουργήθηκε ο Brazil Ametista. Όπως σε κάθε Microfarm Project, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση βγάλαμε μια μικρή παραγωγή καφέ, η οποία θα βρίσκεται μόνο για λίγο στα καταστήματά μας.

Τι κάνει αυτόν τον καφέ τόσο ξεχωριστό; Προέρχεται από εμάς και έχει καλλιεργηθεί από τους δικούς μας ανθρώπους. Πρόκειται για έναν specialty limited edition καφέ τον οποίο δεν ανακαλύψαμε, αλλά…δημιουργήσαμε.

Ένας καφές… μοναδικός

Κάθε Microfarm Project διακρίνεται για τη διαφορετικότητα και την αυθεντικότητά του. Ο Brazil Ametista είναι ένας καφές με ήπιο, εξαιρετικό άρωμα, γεμάτο – πλούσιο σώμα και ευχάριστη γλυκύτητα. Δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο με τον αμέθυστο, σύμβολο της ευτυχίας, της ισορροπίας και του πλούτου.

Τα αρώματα που απελευθερώνει είναι μεθυστικά και η γεύση του μπορεί να συνεπάρει και τον πιο αυστηρό κριτή. Τουλάχιστον, αυτά τα αισθήματα κατάφερε να δημιουργήσει σε εμάς αυτή η μονοποικιλία!

Είναι ένας καφές 100% Arabica, που φτάνει στα Καφεκοπτεία μας μέσω του Direct Trade. Έτσι, έχεις κι εσύ τη δυνατότητα να δοκιμάσεις έναν specialty καφέ με ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ.

Ένας καφές… ορόσημο για τους Microfarm Project

Η δημιουργία αυτού του καφέ είναι ένας σημαντικός σταθμός για την πορεία των Microfarm Project. Μυεί αυτόν που θα τον δοκιμάσει στην πραγματική ουσία των limited καφέδων: ο κάθε ένας έχει τη δική του ιστορία και φιλοσοφία, διαφορετικές συνθήκες καλλιέργειας & είναι πάντοτε σημαντικός για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του. Σε αυτήν την περίπτωση, για εμάς!

Και μην ξεχνάς…

Μπορείς να δοκιμάσεις τον Microfarm Project Brazil Ametista από τα χέρια του barista μας στο espresso bar ή να φτάσει σπίτι σου με delivery! Φυσικά, μπορείς να τον βρεις σε κόκκους και να αφήσεις τα αρώματα που απελευθερώνει κατά την εκχύλιση να σε ταξιδέψουν!

Share

Τελευταία Άρθρα

NICARAGUA NUEVA SEGOVIA: Ο νέος μας Microfarm ήρθε από μια πολυβραβευμένη φάρμα

Στην Coffee Island πιστεύουμε στην αξία της οικογένειας, της αφοσίωσης, της προσωπικής φροντίδας και της…

05/04/2024

Δεν θα μείνει ψίχουλο …από τον καφέ σου!

Ο καφές είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της καθημερινότητας. Εμείς στα Coffee Island πάμε την αγαπημένη…

01/02/2024

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σαν να είμαστε παιδιά

Όχι, κανείς δεν είναι μεγάλος για τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι μια θεωρία που πρέπει να…

22/12/2023

O 32ος Microfarm Project, μια οικογένεια από την Κολομβία και το πάθος για τον καφέ

«Όταν πίνω καφέ, σκέφτομαι την ιστορία του καφέ και τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με…

29/11/2023

Γιορτάζουμε και έχουμε καλεσμένο τον νέο μας Single Estate Costa Rica Tarrazu!

Η International Coffee Day είναι η μέρα που περιμένουμε όλο τον χρόνο για να γιορτάσουμε…

28/09/2023

Έλα να μας συναντήσεις στο περίπτερο #49 του Athens Coffee Festival!

Το Athens Coffee Festival, η μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, επιστρέφει στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι 23-…

20/09/2023